Kahvaltıda bir dilim peynirle gelen şifa! O hastalığı önlüyor

Kahvaltıyı bir dilim peynir olmadan geçirmiyorsanız çok şanslısınız. Çünkü kahvaltıdaki bir dilim peynir sizi birkaç hastalıktan koruyor ve gün içinde ihtiyacınız olan önemli vitaminleri almanızı sağlıyor. İşte belki de ilk kez duyacağınız peynirin faydaları...

Peynir kahvaltılık çeşitlerinin başında geliyor. Peki, kahvaltıda bir dilim peynirin faydasını biliyor musunuz? Peynirin bol miktarda protein, kalsiyum, vitamin ve mineral sağladığını biliyoruz. Ancak bunların yanında birçok hastalığa da iyi geliyor.

KAHVALTIDA BİR DİLİM PEYNİRİN FAYDALARI

Yaşlanmayı yavaşlatır ve kanseri önler

Peynir tartışmasız en zengin kalsiyum kaynağıdır. Bu da yetişkin bir kadın için önerilen günlük dozun yüzde 70'inden fazlasını kapsar. Kalsiyumun kemik sağlığı ve osteoporozun önlenmesindeki önemi iyi bilinmektedir. Kalsiyumun yanı sıra peynir, kalsiyum emilimine yardımcı olan fosfor ve az miktarda C vitamini de dahil olmak üzere diğer 15 temel besin açısından da zengindir.

Diş çürüklerinden korur.

En sağlıklı protein kaynaklarından biridir. Protein için günlük ihtiyacınızın neredeyse yüzde 50'sini karşılar.

Enerji sağlayan besinlerin yanı sıra, formda bir vücut ve zihni korumak için gerekli olan mineraller, vitaminler ve bitki besinleri de sağlar.

Peynir 50'den fazla vitamin, mineral ve eser besin içerir. Peynirdeki B vitaminleri sağlıklı ve parlak bir cildin korunmasına yardımcı olurken, yağda çözünen vitaminler ise uzun ve parlak saçlara katkıda bulunur. Çinko, fosfor, B12 Vitamini ve A Vitamini gibi diğer elementler bağışıklık sistemini güçlendirir.

KAHVALTIDA PEYNİR SEVMENİN YÖNTEMLERİ

Peynire kuru yemişleri ve meyveleri dahil edebilirsiniz.

Meyveler kahvaltınıza çok fazla lif katar.

Peynirli sandviç muhtemelen en popüler ve hazırlanması kolay kahvaltı ve atıştırmalık öğesidir. Çeşitli peynirler kullanabilirsiniz, ancak az yağlı kaşar en sağlıklısı diyebiliriz. Besin değeri açısından tam buğday ekmeği kullanmayı ve sebze dilimleri eklemeyi unutmayın.

Beyaz peynir dilimleri, yumurta, zeytinler, tam tahıllı ekmek ve bir fincan çay ile mükemmel bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz.