AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Yaz kahvaltılıkları listesinde kavun ve karpuz ikilisi de yer alıyor. Bazı kişiler yazın kahvaltı yaparken bu meyveleri tüketmeyi de ihmal etmiyor. Fakat Canan Karatay bu ikilinin şekeri yükselttiği konusunda uyarıda bulunuyor.
Klasik kahvaltılar yerini meyveli kahvaltılara bıraktı. Çünkü yaz meyveleri günün her öğününde seviliyor. Prof. Dr. Canan Karatay, yaz meyvelerinin yüksek şekerden dolayı mutlaka doğal tüketilmesini tavsiye ediyor.
MİDEYE ZARAR
Kendi kanalında kavun ve karpuzla ilgili açıklamalarda bulunan Canan Karatay, kavun ve karpuzla ilgili şunları söylüyor:
"Kavun karpuz hepsi früktoz dolu. İncir ve üzüm gibi birçok meyve ilaçlanmamış olmalı. Şeker hastalarının bunlardan uzak durması gerek. Mide asidi artar. Reflüsü artar. Bağırsaklarda tıkanma da olur ve ürik asit artar. Haziran ayı en çok ürik asidin arttığı aydır. Çünkü kiraz, kavun ve karpuz tüketimi başlar. Bu da ürik asidi yükseltir. Tüm bunlar bağışıklık sistemini çökertir."
EV YOĞURDU YİYENİN ÖMRÜ UZUN OLUYOR
Güçlü bir bağışıklık için öneride bulunan Canan Karatay, ömrünü uzatmak isteyenlere şunları söyledi:
"Ev yoğurdu bol bol yenilecek. Ev yoğurdu yenilen bölgeler de hastalık da az görülüyor."