AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Kahvaltı günün en güzel öğünü ve ülkemizde kahvaltılık ürünler söz konusu olduğunda liste uzayıp gidiyor. Bağırsak sorunları olanlar kahvaltıda istediği gibi yiyip içemiyor. Ne tüketse şişkinlikten, kabızlıktan dert yananlar için bir önerimiz var. Kahvaltı yapmadan önce 2 adet kuru kayısı ve üzerine bir bardak su içmek size kahvaltı özgürlüğü tanıyor. Bunu yaptıktan sonra her şeyi tüketebilirsiniz. Kayısı sindirimi kolaylaştırıyor. Bununla da kalmıyor bağışıklığı güçlendiriyor.
KURU KAYSININ FAYDALARI
Bağışıklığı güçlendirir.
Antioksidan kaynağıdır. Vücudu toksinlerden arındırır.
Kan basıncının dengelenmesini sağlayarak yüksek tansiyonun düşmesine faydalı olabilir.
Kalp ritminin korunmasına yardımcı olarak kalp krizi riskini azaltabilir.
Sindirim sisteminin hızlı çalışmasına faydalı olarak kabızlığa karşı yararlı olabilir.
Kas gelişimine katkısı bulunabilir.
Kuru kayısı, içeriğindeki mineraller sayesinde kemik sağlığını hem koruyabilir hem de gelişimine katkıda bulunabilir.