Kahvaltıda 2 kaşık yetiyor! Bağırsak çalıştırıcı demir deposu! Kabızlığı bitiriyor

Kahvaltıda tüketilen bazı reçeller yüksek besin değerine sahip ve bağırsaklar için çok faydalı. Hem vitaminleri içeren hem de demir, kalsiyum deposu olan bu reçel tokluk hissi sağlıyor ve sindirimi kolaylaştırıyor. İşte kabızlık sorununu ortadan kaldıran reçel...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kahvaltıda reçelleri sadece lezzet olarak düşünmemek gerekir. Çünkü bazıları bağırsak çalıştırıcı ilaç gibi. Elbette kayısı reçelinden bahsediyoruz. Sabahları kuru kayısı yeme alışkanlığını kazanamayanlar kayısı reçeliyle bu eksikliği giderebilir. Kayısı reçeli kabızlığa da iyi geliyor. Peki, kayısı reçelinin diğer faydaları ne? Kayısı reçeli nasıl yapılır?

Kayısı A,B,C,E vitaminlerini barındıran aynı zamanda iyi bir demir ve kalsiyum kaynağı olan bir meyve. Bu meyveyi her şekilde tüketmek sindirime faydalı. Uzmanlar, kabızlık için genelde kuru kayısı tüketmeyi öneriyor. Kayısı aynı zamanda antioksidan etkisine sahip bir meyve.

KAYISI REÇELİNİN FAYDALARI

Kalbi korur

Cildi güzelleştirir

Kansızlığa karşı korur

Sivilceleri önler

Bağışıklığı güçlendirir

KAYISI REÇELİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 kg kayısı

1 kg şeker

Yarım tatlı kaşığı limon tuzu

KAYISI REÇELİ TARİFİ

Kayısı reçelinde kullanacağınız kayısıları yıkayın ve ikiye bölün. Çekirdekleri çıkarın.

Kayısıları tencereye alarak üzerine toz şekeri dökün. Çekirdekleri de ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.

5-6 saat yada gece boyunca bu şekilde bekletin. Yarım saat ya da 40 dakika kadar kaynatın. Bu süre kayısının sulu veya katı olmasına göre değişir. Katı sevenler biraz daha uzun süre kaynatabilir.

Ocaktan almadan 10 dk. kadar önce limon tuzunu ilave edin. İstediğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alın.

Hala kaynamakta olan reçeli kavanozlara doldurarak kapağını sıkıca kapatın. Kayısı reçeliniz hazır. Afiyet olsun...

KAYISI REÇELİNİN 3 PÜF NOKTASI

1. Bir gün önceden şekerle kayısıyı bekletmek.

2. Olgun kayısıları seçmek

3. Limon tuzu ilave etmek