AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Sıcacık çayın zeytinin domatesin ve salatalığın yanına eşlik eden sodalı börek ağızların suyu akıtır. Lezzetinin yanı sıra yapılışı da oldukça basittir. Çantaya koyup okul ve iş yerine de götürülebilir. Çıtır bir lezzet olan sodalı börek, puf kabarmasıyla bir kek görünümü verir.
Soda ya da maden suyu böreğin iç kısmını yumuşacık tutarken üst kısmında çıtır bir lezzet sağlar. Bir kaç malzemeden oluşan sodalı börek tarifi son yılların en trendi oldu.
4 yaprak yufka
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Bir şişe maden suyu
150 gram beyaz peynir
Maydanoz
Karabiber pul biber
Çörek otu
Bir kabın içinde sütü, sodayı ve sıvı yağını karıştırın.
Ardından bir tepsiye yufkalardan bir tane serin üzerine bu karışımdan sürün.
Akabinde üzerien bir tane daha yufka koyun.
Oda da bu karışımdan sürün.
İç malzeme olan peynir maydanoz ve baharatları karıştırın içine koyun.
Üzerine süt soda karışımından yeniden dökün.
Sonra yeniden yufka koyun üzerine soda karışımından sürün.
En son yufkayı da koyun. Bu kez soda karışımına bir tane yumurta kırın.
Bunun da en üste sürüp çörek otunu serpin.
200 derece ısıtılmış fırına koyun.
30 dakika sonra tüketilmeye hazır!
Afiyet şifa olsun...