AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Akıtma denilince hemen hemen herkesin aklında kalabalık kahvaltı sofraları gelir. Eski günlere götüren tariflerin başında gelen akıtma, aynı zamanda bir ara öğündür. Ara öğünde yapılan bu lezzet için kıvamı tutturmak oldukça önemlidir.
Akışkan yumuşacık bir tat olan akıtma reçel ev peynir gibi lezzetlerde güzel gider. Mutfaktan çıkarmayan lezzetlerin başında gelir. Akıtma görüntüsü nedeniyle kreple karıştırılır. Ancak akıtma daha incedir. Biraz gözlemeye benzer.
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Bir su bardağının yüzde 75'i kadar un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Pürüzsüz bir akıtma için kıvam oldukça önemlidir.
Tüm malzemeleri bir kapa koyun ve blendırdan geçirin.
Karışım böylece daha akışkan ve incecik olur.
Teflon bir tavayı sıcacık yapınız.
İçine fırça yardımıyla yağ sürün.
Akabinde akıtmayı içine dökün.
Diğer yüzünü spatula yardımıyla çevirin.
Tüm malzemeyi bu yöntemle pişirin.