Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti! En kolay akıtma nasıl yapılır?

Görüntü nedeniyle herkes kreple karıştırır. Ancak akıtma krep gibi tatlı değil tuzlu ve daha ince yapılır. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olarak kabul edilen akıtma hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Peki en kolay akıtma nasıl yapılır? İşte tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Akıtma denilince hemen hemen herkesin aklında kalabalık kahvaltı sofraları gelir. Eski günlere götüren tariflerin başında gelen akıtma, aynı zamanda bir ara öğündür. Ara öğünde yapılan bu lezzet için kıvamı tutturmak oldukça önemlidir.

Akışkan yumuşacık bir tat olan akıtma reçel ev peynir gibi lezzetlerde güzel gider. Mutfaktan çıkarmayan lezzetlerin başında gelir. Akıtma görüntüsü nedeniyle kreple karıştırılır. Ancak akıtma daha incedir. Biraz gözlemeye benzer.

EN KOLAY AKITMA NASIL YAPILIR?

MALZEMLER

1 adet yumurta

1 su bardağı süt

Bir su bardağının yüzde 75'i kadar un

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

YAPILIŞI

Pürüzsüz bir akıtma için kıvam oldukça önemlidir.

Tüm malzemeleri bir kapa koyun ve blendırdan geçirin.

Karışım böylece daha akışkan ve incecik olur.

Teflon bir tavayı sıcacık yapınız.

İçine fırça yardımıyla yağ sürün.

Akabinde akıtmayı içine dökün.

Diğer yüzünü spatula yardımıyla çevirin.

Tüm malzemeyi bu yöntemle pişirin.

Afiyet şifa olsun...

Tam bir antioksidan deposu! Yaban mersini reçeli nasıl yapılır?