Kahvaltı sofralarının lif deposu! Kuru kayısıdan meyve suyu nasıl yapılır?

Doğadaki güçlü lif kaynaklarından biri olan kayısı sıklıkla kurutulmuş hali tüketilir. Uzmanlar kuru halinden yapılan meyve suyunun ise bağırsaklar için doğal ilaç olduğunun altını çiziyor. Tam olarak kahvaltı sofralarının lif kaynağıdır. Peki kuru kayısıdan meyve suyu nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Taze kayısı ilk bahar aylarında sıklıkla tüketilir. Ancak lif bakımından kuru hali daha zengindir. Kurudukça içeriğindeki vitaminlerin artığı nadir meyvelerden biri olan kuru kayısından yapılan meyve suyunu sizler için derledik.

Bağırsakların dostu olan kuru kayısından yapılan bu meyve suyu vazgeçilmeziniz olacak. Kuru kayısından yapılan meyve suyu yaş halinden yapılan meyve suyundan daha fazla vitamin barındırır.

KURU KAYISINDAN MEYVE SUYU NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

500 gram kuru kayısı

2 litre su

Bir adet taze sıkılmış limon suyu

1 su bardağı kadar şeker

YAPILIŞI

Kayısıları iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyun.

Üzerine su doldurun ve bir 20 dakika su da bekletin.

Yumuşayan kuru kayısıları blendırdan geçirin.

Ardından ocağı yakın içine şeker, limon suyu ve şekeri ilave edin.

10 dakika kaynatarak karıştırın.

Akabinde bir süzgeç yardımıyla posasından süzüp bir kaba boşaltın.

Buzdolabında bir süre bekledikten sonra tüketin.

Tat konusunda sık sık bakın damak zevkine göre şeker ve limonu yeniden ayarlayın.

Afiyet şifa olsun...

Baştan çıkartan dolgulu lezzet! Çıtır çıtır yumurta kızartması nasıl yapılır?