AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Taze kayısı ilk bahar aylarında sıklıkla tüketilir. Ancak lif bakımından kuru hali daha zengindir. Kurudukça içeriğindeki vitaminlerin artığı nadir meyvelerden biri olan kuru kayısından yapılan meyve suyunu sizler için derledik.
Bağırsakların dostu olan kuru kayısından yapılan bu meyve suyu vazgeçilmeziniz olacak. Kuru kayısından yapılan meyve suyu yaş halinden yapılan meyve suyundan daha fazla vitamin barındırır.
MALZEMELER
500 gram kuru kayısı
2 litre su
Bir adet taze sıkılmış limon suyu
1 su bardağı kadar şeker
YAPILIŞI
Kayısıları iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyun.
Üzerine su doldurun ve bir 20 dakika su da bekletin.
Yumuşayan kuru kayısıları blendırdan geçirin.
Ardından ocağı yakın içine şeker, limon suyu ve şekeri ilave edin.
10 dakika kaynatarak karıştırın.
Akabinde bir süzgeç yardımıyla posasından süzüp bir kaba boşaltın.
Buzdolabında bir süre bekledikten sonra tüketin.
Tat konusunda sık sık bakın damak zevkine göre şeker ve limonu yeniden ayarlayın.
Afiyet şifa olsun...