Kahvaltı sofralarının en lezzetlisi! Geriden başlıyoruz: 3 2 1 poğaça nasıl yapılır?

Türk mutfağının en gözde yiyeceklerinden biri olan poğaça tariflerinde geri sayım başladı. En lezzetli ve iştah açıcı tarifleri sizler için derlemeye devam ediyoruz. Bunlardan biri de 3 2 1 poğaçadır. Peki 3 2 1 poğaça nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Nefis yemek tariflerinin başında yer alan 3 2 1 poğaça tarifinin en lezzetli halini sizler için derledik. Mayalama süreci diğerlerine oranla daha kısa olan ve yumuşacık poğaçalarla kahvaltı sofralarını süsleyebilirsiniz. Uzun süre tüketilebilen bu lezzeti aynı zamanda hem okul hem de iş yeri kahvaltısı olarak da tüketebilirsiniz.

Poğaça yapımı bazıları için oldukça zahmetli bir iş olarak görülür. Ancak bu kez geriden sayıp en basit ve güzel halini yaptık.

3 2 1 POĞAÇA NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım tatlı kaşığı tuz

Bir buçuk paket kabartma tozu

2 su bardağı un

Yarım çay bardağı galeta unu

İçi için bir kase lor peynir

YAPILIŞI

Bir kasenin içinde yoğurdu, sıvı yağını, tuzu ve kabartama tozunu karıştırın.

Bu karışım pürüzsüz olmalı.

Ardından unu yavaş yavaş kasenin içine boşaltın ve yoğurmaya başlayın.

Fırını o sırada 180 derece ısıtın.

Ardından hamur kıvamı tutunca streçleyip 15 dakika dinlendirin.

Akabinde hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp elinizle yuvarlatın.

Galeta ununa batırıp yağlı kağıdın üzerine dizin.

Fırına koyup 35 dakika pişmesini bekleyin.

Poğaçanız tüketime hazır!

Afiyet şifa olsun...

Kahvaltıların en trend lezzeti! En sağlıklı yulaf ezmesi nasıl yapılır?