AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Nefis yemek tariflerinin başında yer alan 3 2 1 poğaça tarifinin en lezzetli halini sizler için derledik. Mayalama süreci diğerlerine oranla daha kısa olan ve yumuşacık poğaçalarla kahvaltı sofralarını süsleyebilirsiniz. Uzun süre tüketilebilen bu lezzeti aynı zamanda hem okul hem de iş yeri kahvaltısı olarak da tüketebilirsiniz.
Poğaça yapımı bazıları için oldukça zahmetli bir iş olarak görülür. Ancak bu kez geriden sayıp en basit ve güzel halini yaptık.
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
Bir buçuk paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Yarım çay bardağı galeta unu
İçi için bir kase lor peynir
YAPILIŞI
Bir kasenin içinde yoğurdu, sıvı yağını, tuzu ve kabartama tozunu karıştırın.
Bu karışım pürüzsüz olmalı.
Ardından unu yavaş yavaş kasenin içine boşaltın ve yoğurmaya başlayın.
Fırını o sırada 180 derece ısıtın.
Ardından hamur kıvamı tutunca streçleyip 15 dakika dinlendirin.
Akabinde hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp elinizle yuvarlatın.
Galeta ununa batırıp yağlı kağıdın üzerine dizin.
Fırına koyup 35 dakika pişmesini bekleyin.
Poğaçanız tüketime hazır!
Afiyet şifa olsun...