Kahvaltı sofralarının E vitamini deposu! Zeytin reçeli nasıl yapılır?

Kahvaltı sofralarının E vitamini deposu olan zeytin reçelinin en kolay yapımını sizler için araştırdık. Kahvaltı da tüketildiğinde vücudun gün boyu ihtiyacı olan E vitaminini fazlasıyla karşılar. Peki Zeytin reçeli nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Farklı reçel lezzetlerine açık olan kişilerin kahvaltı için hazırlanan en ilginç reçel tarifi olan zeytin reçelini denemelerini tavsiye ederiz. E vitamini bakımından zengin olan zeytin reçeli, gün içince vücudun ihtiyacını da karşılar. Zeytin reçeli yapımı oldukça basittir.

Zeytin reçeli, biraz mayhoş bir tada sahip olur. İçeriğindeki vitaminler sayesinde vücudun eksikliklerini hızla giderir. Sizler için zeytin reçeli nasıl yapılır araştırdık.

ZEYTİN REÇELİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

150 gram toz şeker

2 adet karanfil

150 gram zeytin

Yarım çay bardağı rendelenmiş limon kabuğu

Su

YAPILIŞI

Öncelikle zeytinleri bir kez kaynatın.

Suyunu süzdükten sonra bu kez tencereye şeker ve limon kabuğu ilave edin.

Yaklaşık 30 dakika kaynadıktan sonra üzerine karanfilleri attın.

Akışkan reçel sevenler için içeriğindeki posayı süzerek kavanozlara boşaltabilir.

Ancak reçeli direk sevenler için posayı boşaltmadan kavanozlara koyun ve soğuduktan sonra ekmeğin üzerine sürerek tüketin.

Afiyet şifa olsun...

Diyet bozduran tarif! Kahvaltı sofrasının en kolay ve pratik böreği