AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Farklı reçel lezzetlerine açık olan kişilerin kahvaltı için hazırlanan en ilginç reçel tarifi olan zeytin reçelini denemelerini tavsiye ederiz. E vitamini bakımından zengin olan zeytin reçeli, gün içince vücudun ihtiyacını da karşılar. Zeytin reçeli yapımı oldukça basittir.
Zeytin reçeli, biraz mayhoş bir tada sahip olur. İçeriğindeki vitaminler sayesinde vücudun eksikliklerini hızla giderir. Sizler için zeytin reçeli nasıl yapılır araştırdık.
MALZEMELER
150 gram toz şeker
2 adet karanfil
150 gram zeytin
Yarım çay bardağı rendelenmiş limon kabuğu
Su
YAPILIŞI
Öncelikle zeytinleri bir kez kaynatın.
Suyunu süzdükten sonra bu kez tencereye şeker ve limon kabuğu ilave edin.
Yaklaşık 30 dakika kaynadıktan sonra üzerine karanfilleri attın.
Akışkan reçel sevenler için içeriğindeki posayı süzerek kavanozlara boşaltabilir.
Ancak reçeli direk sevenler için posayı boşaltmadan kavanozlara koyun ve soğuduktan sonra ekmeğin üzerine sürerek tüketin.
Afiyet şifa olsun...