Kahvaltı sofralarının çıldırtan lezzeti! Yumurtalı patates kızartması nasıl yapılır?

Patates ve yumurta severler bu lezzet tam size göre. Kahvaltı sofralarının en zengin en lezzetli tariflerinden biri olan yumurtalı patates kızartmasını sizler için derledik. İki malzemeden yapılan bu harika lezzet damaklarda çılgın bir iz bırakır. Peki yumurtalı patates kızartması nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Çeşitli kahvaltı sofralarında lezzetleri doruklarda yaşamak isteyenler için yumurtalı patates tarifini sizler için bir araya getiriyoruz. Damaklarda iz bırakan yumurtalı patates tarifi yine Anadolu mutfağından günümüze kadar ulaştı. Yaylalarda sıklıkla yapılan ve ara öğün olan yumurtalı patates, şimdilerde kahvaltı sofralarını süslüyor.

Yumurtalı patates, uzun süre tok tutucu ve kış aylarında iç ısıtıcı lezzetlerin başında gelir. İçeriği oldukça zengin bir lezzettir.

YUMURTALI PATATES KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 adet patates

2 adet yumurta

Bir çay kaşığının yarısı kadar karabiber toz biber tuz

10 gram rendelenmiş kaşar

YAPILIŞI

Patatesleri küp küp kesin akabinde tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı dökün ve kavurun.

Akabinde yumurtaları bir kasede kırıp çırpın.

İçine kaşarı, baharatları ve tuzu ilave edin.

Çırpma işlemine devam ettikten sonra tavadaki patateslere dökün.

5 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın.

Afiyet şifa olsun...

Diyet listesine eklenmesi gerekiyor! Unsuz ekmek nasıl yapılır?