AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Çeşitli kahvaltı sofralarında lezzetleri doruklarda yaşamak isteyenler için yumurtalı patates tarifini sizler için bir araya getiriyoruz. Damaklarda iz bırakan yumurtalı patates tarifi yine Anadolu mutfağından günümüze kadar ulaştı. Yaylalarda sıklıkla yapılan ve ara öğün olan yumurtalı patates, şimdilerde kahvaltı sofralarını süslüyor.
Yumurtalı patates, uzun süre tok tutucu ve kış aylarında iç ısıtıcı lezzetlerin başında gelir. İçeriği oldukça zengin bir lezzettir.
2 adet patates
2 adet yumurta
Bir çay kaşığının yarısı kadar karabiber toz biber tuz
10 gram rendelenmiş kaşar
Patatesleri küp küp kesin akabinde tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı dökün ve kavurun.
Akabinde yumurtaları bir kasede kırıp çırpın.
İçine kaşarı, baharatları ve tuzu ilave edin.
Çırpma işlemine devam ettikten sonra tavadaki patateslere dökün.
5 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın.
Afiyet şifa olsun...