HATİCE GÖVENÇ
Pek çok kişi kahvaltıda ekmek, patates kızartması, poğaça, peynir, zeytin, yumurta gibi yiyeceklerden sonra mide şişkinliği yaşayabilir. Ancak sofranıza birkaç adet kuru kayısı eklediğinizde bu problem ortadan kalkar. İçeriğindeki doğal lifler ve probiyotik etkiye yakın sindirim destekleyici özellikleri sayesinde kuru kayısı, yiyeceklerin midede daha kolay parçalanmasına destek olur.
Güne enerjik ve hafif bir başlangıç yapmak isteyenler için kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi kuru kayısı, adeta bağırsak dostu bir ilaç gibidir.
KAHVALTININ VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSU
Kuru kayısı sadece sindirim için değil, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren vitamin ve mineraller bakımından da oldukça zengindir.
A, C ve E vitaminleriyle birlikte demir ve potasyum içerir. Bu sayede hem gün boyu dinç kalmanızı sağlar hem de kan şekerini dengeler.
KAHVALTIDA KURU KAYISI NASIL TÜKETMELİ?
Kahvaltıda birkaç adet sade şekilde yiyebilirsiniz.
Yoğurtla karıştırarak probiyotik etkisini artırabilirsiniz.
Yulaf ezmesine ekleyerek hem tatlı ihtiyacınızı karşılar hem de doyurucu bir öğün elde edebilirsiniz.
Kısacası, kuru kayısı sayesinde kahvaltıdan sonra ne yerseniz yiyin şişkinlik yaşamaz, gününüze hafif bir başlangıç yaparsınız.