Kahvaltı sofralarını mis gibi kokutacak! Cevizli kıymalı börek nasıl yapılır?

Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan cevizi kahvaltı sofralarınıza bambaşka bir lezzetle taşıyabilirsiniz. Kıymayla bir araya gelen bu eşsiz lezzet damaklarınızda tat bırakacak. En kolay cevizli kıymalı börek tarifini sizler için araştırdık. Peki cevizli kıymalı börek nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kahvaltı sofralarını şenlendirmek için harekete geçin. Klasik böreklerin yanı sıra yeni lezzetler deneyebilirsiniz. Ustaların vazgeçilmezi olan cevizli kıymalı börekte bunlardan biridir. Parmaklarınızı beraberinde yiyeceğiniz cevizli kıymalı börek tarifini sizler için derledik. Uzun süre tok tutan ve damaklarda kalan cevizli kıymalı börek Osmanlı mutfağından günümüze ulaştı.

PEKİ CEVİZLİ KIYMALI BÖREK NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

300 gram kıyma

1 adet soğan

Karabiber, toz biber

Yarım su bardağı kadar kavrulmuş ceviz

1 adet yumurta

Yarım çay bardağı süt

1 adet sade soda

4 yufka

YAPILIŞI

Bir tavaya soğanları küp küp kesip ilave edin.

Pembeleşmeden içine cevizleri ekleyip karıştırın.

Akabinde kıyma ve baharatları ilave edip pişirin.

Sonra içi soğumaya bırakın.

O sırada küçük bir kapta süt soda ve yumurtayı iyice çırpın.

Bir adet yufkayı yayarak açın arasına süt soda yumurta karışımını sürün.

Üzerine bir yufka daha koyun.

İçine kıyma malzemesini boşaltın.

Yeniden bir yaprak yufka serin. Üzerine karışımı ilave edip en son kalan yufkayı serin.

Karışımı yeniden sürün yufkaları içe doğru katlayın.

Yufkaları dilimlere ayırın.

200 derecelik fırına verin.

30 dakika sonra böreğiniz servise hazır!

Afiyet şifa olsun...

Bir kaşığı demir dolu! Damla sakızlı karadut reçeli nasıl yapılır?

Kıbrıs mutfağının en gözde lezzeti! Evde tavuk dolma nasıl yapılır?