AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Kahvaltı sofralarını şenlendirmek için harekete geçin. Klasik böreklerin yanı sıra yeni lezzetler deneyebilirsiniz. Ustaların vazgeçilmezi olan cevizli kıymalı börekte bunlardan biridir. Parmaklarınızı beraberinde yiyeceğiniz cevizli kıymalı börek tarifini sizler için derledik. Uzun süre tok tutan ve damaklarda kalan cevizli kıymalı börek Osmanlı mutfağından günümüze ulaştı.
300 gram kıyma
1 adet soğan
Karabiber, toz biber
Yarım su bardağı kadar kavrulmuş ceviz
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 adet sade soda
4 yufka
Bir tavaya soğanları küp küp kesip ilave edin.
Pembeleşmeden içine cevizleri ekleyip karıştırın.
Akabinde kıyma ve baharatları ilave edip pişirin.
Sonra içi soğumaya bırakın.
O sırada küçük bir kapta süt soda ve yumurtayı iyice çırpın.
Bir adet yufkayı yayarak açın arasına süt soda yumurta karışımını sürün.
Üzerine bir yufka daha koyun.
İçine kıyma malzemesini boşaltın.
Yeniden bir yaprak yufka serin. Üzerine karışımı ilave edip en son kalan yufkayı serin.
Karışımı yeniden sürün yufkaları içe doğru katlayın.
Yufkaları dilimlere ayırın.
200 derecelik fırına verin.
30 dakika sonra böreğiniz servise hazır!