AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
İsveç mutfağında kahvaltı lezzetleri genelde tek çeşitlidir. Bu lezzetlerden biri de sarımsaklı ekmektir. Buram buram kokusuyla kendisine çeken sarımsaklı ekmek tarifinde bazı değişiklikler yaptık. Orijinal lezzetin aynısı ama tadı daha muhteşem olan bu lezzet için hazır mısınız?
Bunun için bayat ekmek tercih etmeyiniz. Bayat ekmeğe hazırlayacağınız sos tam olarak ulaşamaz. Ayrıca tek tek dilimli ekmekler yerine bir bütün ekmeği ortadan ikiye bölerek yapmanızı tavsiye ederiz.
MALZEMELER
Bir adet tam baş sarımsak
Bir adet baget ekmek
150 gram kaşar peynir
Bir yemek kaşığı hardal
Pul biber, kekik, fesleğen ve karabiber
YAPILIŞI
Tam sarımsak başını üstten kesiniz. Yağlayıp tuzlayıp fırına koyun.
Közlenen sarımsakları iyice ezin.
Ardından üzerine hardal sosunu ve baharatları ilave edin.
Karıştırdıktan sonra tam ortadan böldüğünüz baget ekmeğin ortasına önce biraz zeytin yağı sürün. Ardından sosu iyice sürdükten sonra rendelenmiş kaşarları serpiştirin.
Fırına verip yaklaşık 15 dakika bekleyin.
Sarımsaklı ekmeğiniz servise hazır!
Afiyet şifa olsun...