Kahvaltı sofralarını buram buram kokutan lezzet! Peynirli sarımsaklı ekmek nasıl yapılır?

En sevilen lezzetlerden biri olan sarımsaklı ekmek, İsveç mutfağından hayatımıza girdi. Muazzam bir lezzete sahip olan sarımsaklı ekmeğin en orijinal halini sizler için derledik. Çayın yanına yakışan başlı başına bir kahvaltı sofrası oluşturan bu lezzet için kolları sıvama vakti geldi. Peki peynirli sarımsaklı ekmek nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

İsveç mutfağında kahvaltı lezzetleri genelde tek çeşitlidir. Bu lezzetlerden biri de sarımsaklı ekmektir. Buram buram kokusuyla kendisine çeken sarımsaklı ekmek tarifinde bazı değişiklikler yaptık. Orijinal lezzetin aynısı ama tadı daha muhteşem olan bu lezzet için hazır mısınız?

Bunun için bayat ekmek tercih etmeyiniz. Bayat ekmeğe hazırlayacağınız sos tam olarak ulaşamaz. Ayrıca tek tek dilimli ekmekler yerine bir bütün ekmeği ortadan ikiye bölerek yapmanızı tavsiye ederiz.

PEYNİRLİ SARIMSAKLI EKMEK NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Bir adet tam baş sarımsak

Bir adet baget ekmek

150 gram kaşar peynir

Bir yemek kaşığı hardal

Pul biber, kekik, fesleğen ve karabiber

YAPILIŞI

Tam sarımsak başını üstten kesiniz. Yağlayıp tuzlayıp fırına koyun.

Közlenen sarımsakları iyice ezin.

Ardından üzerine hardal sosunu ve baharatları ilave edin.

Karıştırdıktan sonra tam ortadan böldüğünüz baget ekmeğin ortasına önce biraz zeytin yağı sürün. Ardından sosu iyice sürdükten sonra rendelenmiş kaşarları serpiştirin.

Fırına verip yaklaşık 15 dakika bekleyin.

Sarımsaklı ekmeğiniz servise hazır!

Afiyet şifa olsun...

İddia ediyoruz bu böreği çocuklar bile yapar! 20 dakikada peynirli börek nasıl yapılır?