Kahvaltı menüsüne sıcak sıcak simit tarifi! 1 bardak süt yetiyor, çay demlenene kadar hazır

Kahvaltı menüsünde simitsiz yapamayanlar için güzel bir tarifle geldik. Sıcak sıcak simit tarifi için evde 1 su bardağı süt varsa hamuru yoğurmaya başlayın. Ev ahalisi uyanana kadar kahvaltı menüsüne yetişecek simit tarifinin kokusu herkesi ayağa kaldıracak. İşte 5 adımda simit tarifi...

Okullar yokken kahvaltı menüleri daha özenli hazırlanır ve o menüde mutlaka simit olur. Çocukları için evde kendi simidini yapmak isteyenlere sıcak sıcak simit tarifi hazırladık. Simitlerin üstünün çok kızarmasını istiyorsanız muhakkak pekmez sürün. İşte kahvaltı menüsüne 5 adımda simit tarifi...

SİMİT MALZEMELERİ

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 paket kuru hamur mayası

1 çay bardağı sıvı yağı

1 çorba kaşığı toz şeker

3 çorba kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

5,5 su bardağı un

Üzeri İçin:

1,5 çay bardağı su

2,5 yemek kaşığı üzüm pekmezi

Susam

SİMİT TARİFİ

1. Kahvaltıda simit tarifi için öncelikle bir kaba mayayı, toz şekeri, ılık suyu ve sütü koyup iyice çırpın. Maya iyice ezildikten sonra sıvı yağı, sirkeyi ve tuzu da ekleyerek karıştırın.

2. Ardından yavaş yavaş unu ekleyin ve hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurun üzerini streç ile kapatıp 30-40 dakika dinlendirin.

3. Mayalanan hamurdan ufak bezeler yuvarlayın. Bezeyi ikiye bölüp uzun yuvarlak şekil verin. Daha sonra iki ucunu birleştirip birbirine bağlayın. Son olarak uç kısımlarını birleştirin ve simit şekli verin.

4. Simitlerin hepsini bitirdikten sonra bir kaba suyu ve pekmezi koyup iyice karıştırın. Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya sonrada susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Simitleri tepside 20 dakika daha mayalandırın.

5. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sokak simidi hazır. Afiyet olsun.

Çay yanına 3 adımda kısır tarifi! Cimri davranmayın o malzemeyi bol koyun