Kandil simidini sirke mi mahlep mi gevrek yapıyor? İşte Kadir Gecesine özel kandil simidi tarifi

Kur'an-ı Kerim'de ''Bin aydan daha hayırlı'' olduğu bildirilen Kadir Gecesinin bugün idrak edilecek olmasından dolayı kandil simidi tarifi merak ediliyor. Kandil simidinin gevrek ve ağızda dağılanı makbul. Peki, kandil simidine bu kıvamı veren sirke mi mahlep mi? İşte Kadir Gecesine özel kandil simidi tarifi ve malzemeleri...

Kandil simidi tarifi merak ediliyor. Çünkü bugün Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen bir gün. Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olması hem de 'bin aydan hayırlı' olarak nitelendirilmesiyle bugüne özel ibadetler ve kandil simidi tarifi araştırılıyor. Kadir Gecesine özel kandil simidi tarifi arayanlar için en pratik tarifi derledik.

Kandil simidinin gevrek olması için hamura sirke katılması gerekiyor. Mahlep ise aroma veriyor. İkisinin de katılmasının bir zararı yok. İşte adım adım kandil simidi tarifi...

KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ

4 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek miktarı mahlep

1 tutam tuz

250 gram erimiş hafıza

Yarım su bardağı ayçiçek yağı

2 tepeleme yemek miktarı yoğurt

ÜZERİ İÇİN MALZEMELER

1 adet yumurtanın sarısı

Çörekotu

1 adet yumurtanın beyazı

Susam

KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Kandil simidi hamuru için önce bir karıştırma kabının içine un, kabartma tozu, toz şeker, mahlep ve tuz ilave edip bir çatalla karıştırın. Ayrı bir birleştirme bileşenlerinde eritilmiş depolama, ayçiçek yağı ve yoğurdu karıştırılarak karıştırılır.

Kuru olanların yapısının ortasını açın ve sıvı harcı içerisine ilave edin.

Bir çatal ya da spatula yardımıyla iyice karıştırın.

Hazırladığınız hamur 10 dakika kadar dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz hamurdan cevizden parçalar koparın.

Elinizle uzun şeritler yapın ve kendi etrafında döndürüp simit şekli verin.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabınıza simitleri dizini.

Susam serpmek istediğiniz simitlerin üzerine yumurta beyazı, çörekotu serpmek istediğiniz simitlerin üzerine yumurta sarısı sürün.

Artık susam ve çörekotu serpin ve 190 derecelik üretimler 15 – 20 dakika sürüyor. Kandil simidi servisi yapılmaya hazır. Afiyet olsun...