Merve Kantarcı Çulha
Kadın ve erkek ayırmaksızın hepimizin beyin dostu besinlere ihtiyacı var. Hafızayı canlı tutmak için genelde fındık, yumurta ve yağlı balık çeşitleri gibi besinler önerilir. Fakat bunlar dışında 2 besin var ki hafızamızın hem kısa hem de uzun vadede keskin kalmasını sağlamak için ihtiyaç duyduğu faydalı yağlar ve belirli vitamin ve mineraller içerir. Kadınların (genel olarak tüm insanların) hafızasını güçlendirmeye yardımcı olabilecek öne çıkan 2 besin bulunuyor.
HAFIZAYI GÜÇLENDİREN 2 BESİN
Meyve çeşitleri ve bazı besinler bitki flavonoidleri sayesinde hafızayı güçlendirici özelliklere sahiptir. Uzmanlar, işlenmiş zararlı gıdalardan uzaklaşıp lif ve antioksidan açısından zengin sağlıklı besinler tüketildiğinde beynin güçlendiğini ve zamanla hafızanın bundan olumlu etkilendiğini belirtiyor. İşte hafıza dostu 2 besin...
YABAN MERSİNİ
Antioksidanlar açısından zengin olan yaban mersini, özellikle beynin yaşlanmasını yavaşlatmaya ve hafızayı güçlendirmeye yardımcı olur.
Flavonoidler sayesinde beyin hücreleri arasındaki iletişimi artırabilir. Yaban mersini her yaşta tüketilebilir bir meyve.
YAĞLI BALIKLAR (SOMON, SARDALYA, USKUMRU)
Omega-3 yağ asitleri (özellikle DHA), beyin sağlığı için kritiktir. Hafızayı geliştirdiği, odaklanmayı artırdığı ve depresyon riskini azalttığı birçok çalışmada gösterilmiştir.
DİĞER HAFIZAYI GÜÇLENDİREN BESİNLER
Avokado
Kahve
Bitter çikolata
Yeşil yapraklı sebzeler
Yeşil çay
Ceviz