Kadınların erkeklerden daha fazla konuşmasının 4 şaşırtıcı nedeni

Yapılan araştırmalara göre bir kadın günde ortalama 20 bin kelime kullanırken, bir erkek için bu rakam ortalama 7 bin civarlarındadır. Bu da kadınların erkeklerden 3 kat daha fazla konuştuğu anlamına geliyor. Yani kadınların çok konuştuğu meselesi şehir efsanesi olmaktan çıkıyor. Bilim adamları dahi bu efsaneyi kanıtlıyor. Peki kadınlar neden erkeklerden daha fazla konuşuyor?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Özellikle erkeklerin muzdarip olduğu bir konu kadınların çok konuşması. Peki kadınların erkeklerden daha fazla konuşmasının nedenleri neler? İşte kadınları konuşturan 5 şaşırtıcı neden...

1.FOXp2 PROTEİNİ: Kadınların erkeklerden daha fazla konuşmasının nedenlerini araştıran Abd'nin Maryland Eyaletin'de bulunan nörobilimciler ve psikologlar, bunun nedeninin Foxp2 adlı bir proteinin kadın beyninde erkeğe oranla yüzde 30 daha fazla bulunmasından kaynaklandığını ortaya koymuş.

2.KADINLAR SESLİ DÜŞÜNÜR: Kadınların düşünce biçimi seslidir. Kadınlar öğrendiği her yeni bilgiyi hemen aktarma eğilimindedirler. Anlatmayı bir rahatlama yöntemi olarak tercih eden kadınlar dikkatle dinlenilmeyi arzu ederler.

3.BEYİNLERİNİN HEM SAĞ HEM SOL TARAFINDA KONUŞMA YETİSİ VAR: Normalde beynin sol tarafında konuşmayı aktive eden hücreler vardır. Ancak kadınlarının beyninin sağ tarafında da konuşma fonksiyonunu sağlayan ilave bir merkez daha bulunmaktadır. Beynin her iki tarafında da belirli bir bölge içinde yoğunlaşmış fonksiyonel bir merkezin bulunması kadınların daha kolay ve rahat konuşmalarını sağlamaktadır.

4.ANLATACAK ÇOK ŞEYİ VAR: Kadınlar detaycı varlıklardır. Gördükleri nesneler ile ilgili yorumlama, eleştirme vb ihtiyaçlar hissederler. Oysa bu durum erkekler de dafa farklıdır. İçe dönük bir erkek için her durumu yorumlayan bir kadın çok konuşur.