Kadınların erkeklerde sevmediği 5 özellik

İlişkilerde kadın erkek özellikleri hep konuşulur ve bir türlü kimin ne istediği konusunda karara varılmaz. Bunun sebebi biraz yaratılış özellikleri biraz da erkeklerin katı kuralları ya da vurdumduymazlığı. Okuyanlar muhtemelen ''Hep kadınlar mı haklı?'' diye iç geçiriyordur. Fakat burada haklı ve haksızı tartışmak yerine kadınların erkeklerde sevmediği özellikleri ele aldık. İşte ilişkileri besleyen tavsiyeler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kadınların erkeklerde sevmediği özellikler ilişkilerde her zaman sorun olur. Bazıları bazen kabullenir ilişkisini devam ettirir, bazıları ise asla kişiliğinden taviz vermez ve aşk olsa da her şey yarım kalır. Peki, bunun ortası yok mu, erkeklerin hangi özellikleri ayrılmaya neden olur? İşte kadınların erkeklerde sevmediği 5 özellik...

1. EMPATİ KURAMAMA

Detaycı ve düşünceli olan kadınlar için empati kuramayan erkek çekilmez olur. Çünkü her olayda sebeplerin ve sonuçların kritiğini anlatmak zamanla yorucu olur. Bir kadın her şeyden önce anlaşılmayı ve anlatmadan da bazı şeyleri karşı tarafın hissetmesini bekler. Bu olmayınca da biraz hayal kırıklığı olur.

2. AŞIRI KISKANÇLIK

Kadınların erkeklerde sevmediği özelliklerden biri de elbette kıskançlık. Bazı erkekler aşık olduğunda sahiplenme duygusunu abartır ve bu tarz kişilikler genelde özgür kadınları bulur. Bir kadının birini sevmeden önce de bir hayatı olduğunu unutmamakta fayda var. Birinin sosyal çevresine karar vermek partnerinize yapacağınız en sevimsiz bencillik olabilir. Bunun yerine zamanla müdahale etmeden, tanıyarak birlikte karar vermek ve kırıcı olmamak ilişkileri besler.

3. "HALLEDERİZ MODU" RAHATLIĞI

Birçok kadının her şeyi düzenli ve planlıdır. Böyle olmayanların bile çoğu bir işi, olayı ertelemeyi sevmez. Çünkü bir kadın kafasında konu biriktirmeyi sevmez. Erkeklerde ise tam tersi "Hallederiz modu" kadınları çıldırtır. Örneğin, bir şey için gün alınması, çocuk için bir yer aranması, rezervasyonlar, parti türüne karar verilmesi, tur türü-şehir gibi gezilecek yerlerin seçilmesi gibi işlemleri genelde kadınlar yapar. Bunun sebebi her ne kadar kadınların sabırsızlığı olarak algılansa da asıl sebep genelde erkeklerin birçok şeyi ertelemesidir.

4. EGO VE KOMPLEKS

Kadınların erkeklerde sevmediği özelliklerden biri de erkeklerde gereksiz kompleks ve egodur. Kadınlar partneriyle yarışmayı ve rekabeti sevmez. Tatlı rekabet ilişkilerde güzel olabilir. Fakat hiçbir kadın partnerinin onunla maaş yarışına girmesinden hoşlanmaz. Sevgilisinin kariyerini kompleks yapıp, ayrılan birçok erkek de var. Sonuçta birini severken kimse kariyer temelli düşünmez.

5. DAĞINIKLIK

Hiçbir kadın dağınık diye eşini terk etmez elbette. Ama kadınların erkeklerde sevmediği özellikler denilince akla ilk gelenlerden biri de "dağınıklık" Düzen ve temizlik algısı genelde kadınlarla bağdaştırıldığı için erkekler genelde kendilerini özgür hissettikleri alanlarda dağınık olmayı severler. Buradaki sorun aslında dağınık olmak değildir, dağıttığını toplamamaktır.