Kadınlara ya da erkeklere karşılıksız aşk neden çekici gelir?

Birine karşı bir şeyler hissetmek güzel ama ya o kişi sizi sevmiyorsa? Bu duyguları terk edenlerden misiniz yoksa kendi aşkına hayran olanlardan mı? Eğer ikincisi ise işiniz zor bizden söylemesi. Peki, kadınlara ya da erkeklere karşılıksız aşk neden çekici gelir hiç düşündünüz mü?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Aşık olmak güzel olsa da her duygu karşılık bulamaz. Sevmesini istediğiniz kişi sizi istediğiniz gibi görmeyebilir. Yine de bazı kadınlar ya da erkekler aşkından vazgeçmez. Karşı tarafın ne hissettiğini önemsemez. Peki, karşılıksız aşk neden çekici gelir? İşte cevabı...

1. Aşk onlar için üzülmektir

Bazı insanlar için aşk üzüntüden doğar. Onlar kovalamanın çekiciliğine savrulur. Mutlu olmak yerine aşk acısını seçerler. Onlar için kavuşmak büyünün bozulması demektir.

2. Riskten korkarlar

Bazı insanlar aşık olduğunda karşısındakini daha çok korumaya odaklanır. Kendilerini ya da karşısındakini korumanın bir yolu olarak gerçek aşktan kaçınmayı alışkanlık haline getirirler. Onlara göre risk almadan aşık olunmaz.

3. Geçmişe takılırlar

Karşılıksız sevenler hep aynı anda kalır ve geçmişe takılırlar. Kendi sınırlarını ve hassasiyetlerini bir türlü aşamazlar. Karşılıksız aşk bağlılık riski olmadan bir ilişkideki yoğunluğu ve tutkuyu hissetmeyi sağlar. Bu da kişiyi mutlu eder.