Kadınlara en çok para kazandıran meslekler

Günümüz dünyasında eğitim tüm toplumlar için vazgeçilmez derecede önemlidir. Eğitim olmayan toplumun gelişmesi mümkün olmaz. Peki aldığımız eğitim sonucunda sahip olduğumuz meslekler bizi ne kadar ileriye taşır? İşte günümüz dünyasında bize en para kazandıracak meslekler...

21. yüzyıl dünyasında eğitim olmayan toplumun gelişmesi mümkün değildir. Ülkemizde kadınların eğitim hayatına kazandırılması çalışmaları hala devam etmektedir. Peki aldığımız eğitim sonucunda okuduğumuz ve sahip olduğumuz meslekler bizi ne kadar destekler? İşte günümüz dünyasında bize en para kazandıracak meslekler...

TIP

Tıp bölümü; özel beceriler ve eğitim gerektirir. Bu meslek hem erkekler hemde kadınlar tarafından fazlasıyla tercih edilir. Kadınlar bu bölümde üstün başarı ile mezun olurlar. Tıp bölümü mezunu kadınlar Avrupa'da yıllık ortalama 60.000$ kazanabiliyor.

YARDIMCI SAĞLIK

Bu alanda acil tıp teknisyenliği, hemşirelik, fizik tedavi ve rehabilitasyon, teşhis-tanı ve hemşirelik, hasta bakım birimleri gibi bölümler bulunur. Bu bölümü erkeklere nazaran kadınlar daha fazla tercih eder. Avrupa'da ortalama yıllık 33.000 $ gelir elde edilmektedir.

EĞİTİM

Eğitim alanı yıllardır eşit bir dağılımla fazlasıyla tercih edilen bir alandır. Kadınlar özellikle ilk ve orta dereceli okullarda erkeklerin bir adım önüne geçiyor bu meslek grubunda. Avrupa'da ortalama yıllık 35.000$ kazanıyorlar.

HUKUK

Hukuk; avukatlık, hakimlik, savcılık gibi meslekler ülkemizde de fazlasıyla tercih edilmektedir. Avrupa'da yıllık ortalama hukuk mezunu kadınlar 40.000 $ gelir elde etmektedir.

EKONOMİ VE FİNANS

Ekonomi ve finans bölümleri erkeklerin egemenliğinde olsada kadınlarda fazlasıyla tercih etmektedir. Kadınların farklı bakış açılarıyla ekonomi alanında çok keskin girişleri olabilmekte ve yükselmektedirler. Kadın ekonomistlerin yıllık ortalama 50.000$ kazandıkları bilinmektedir.

İLETİŞİM VE ULAŞTIRMA

İletişim ve ulaştırma gibi teknik mesleklerde genelde erkeklerin tercih ettiği bir alan olarak görülür. Ancak son zamanlarda bu sektörde genç, yenilikçi kadın mühendisler ve yöneticiler ön plana çıkmaya başladı.

MİMARLIK

Mimarlık; teknik bölümler arasında en çok tercih edilen bölümler arasında ilk sırada gelmektedir. Bu mesleği yapan kişilerin güzel kazançlara sahip olduğu görülmektedir.

TARIM

Tarım alanında cinsiyet değişkenlik göstermemektedir. Kadınların bazıları kendi işlerini kurmak adına bu sektöre adım atarak çiftlik kuruyor ve güzel kazançlar elde ediyor.

MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ

Üniversitelerde bu bölüm kadınlar tarafından en az tercih edilen alandır. Bu durum meslek hayatına da yansımaktadır. Ancak bu mesleğin zorluğuyla birlikte kazanç durumuda fazlasıyla yüksektir.

İŞLETME

İşletme, sosyal bilimler bölümleri arasında en çok tercih edilen bölümdür desek yanlış olmaz. Şirket ve kurumsal firmalarda yönetici pozisyonlarında kadınları fazlasıyla görmekteyiz. Avrupa'da ortalama yıllık 30.000 $ kazanmaktadır.

MATEMATİK VE BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ

Mühendislik bölümleriyle ilgili açıklamayı yukarıda yaptık. Bir de matematik ve bilgisayar bölümü olarak ele aldığımız zaman kadınların rollerinin yine çok yüksek seviyede olmadığını görüyoruz. Ancak 200'li yıllardan itibaren bu sektörde kadının varlığını hissetmeye başladığımızı söyleyebilirim.

DİL BİLİMİ

Yabancı dil öğretmenliği ve dil bilimi bölümleri kadınlar arasında oldukça fazla tercih edilmektedir. Yabancı dil öğretmenlerinin çoğu kadındır. Avrupa'da ortalama yıllık 35.000$ gelir kazanabilmektedirler.