Kadınlar için yandan kaküllü saç modelleri! En kolay kesim teknikleri

kadınlar için yana doğru kullanılan kaküller çoğu saç stili, saç tipi ve yüz şekliyle iyi uyum sağlar. Bu yüzden yandan kaküllü saç modelleri çok popülerdir. Ayrıca yandaki kaküllerin uzunluğuyla oynayabilirsiniz. İşte kadınlar için yandan kaküllü saç modelleri ve kesim teknikleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kadınlar için saç modeline karar vermek zordur. Özellikle kakül konusu herkes için iyi bir fikir değildir. Fakat büyük bir çoğunluk yandan kaküllü saç modellerini severek kullanıyor.

En çok yönlü kâkül türleri yana doğru kaküllerdir çünkü çoğu saç stili, saç tipi ve yüz şekliyle iyi uyum sağlarlar. Bunun nedeni kaküllerin uzunluğuyla istenen şekilde oynanabilmesidir. Kakül kesmeyi düşünenler için hem kesim tekniklerini hem de saç modellerini derledik.

KAKÜL KESİM TEKNİKLERİ

Parmaklarınızı kaşlarınızdan aşağı doğru uzatın ve saçlarınızı ortada buluşacak şekilde çapraz olarak yukarı doğru hareket ettirerek ayırın.

Saçınızın bu üçgen kısmını aşağıya ve geri kalanını geriye doğru tarayın.

Bu bölümü eşit bir üçgen oluşturacak şekilde düzeltin ve saçınızın geri kalanını toka kullanarak toplayın.

Saçınızın bir kısmını yüzünüzün önünde tutarak kakülünüzün ne kadar uzun olmasını istediğinizi belirleyin.

Kâküllerinizin yüzünüzün sol tarafına doğru yayılmasını istiyorsanız, sağ tarafa doğru düz bir şekilde tarayın. Kâküllerinizin sağa düşmesini istiyorsanız, yüzünüzün sol tarafına doğru düz bir şekilde tarayın. Bu, yan kahkülleriniz için doğru açıyı elde etmenize yardımcı olacaktır.

Saçınızı işaret ve orta parmağınız arasında, yüzünüzün sağ tarafına düz bir şekilde tutun (kaküllerin sola düşmesini istiyorsanız). Saçınızı kesmek istediğiniz yerden yaklaşık yarım inç aşağıda tuttuğunuzdan emin olun. Çok uzunsa her zaman geri dönüp tekrar kesebilirsiniz.

Noktasal kesime başlayın. Makasınızın keskin tarafı yukarı bakacak şekilde saçınızı kesin.

Saçınızı sağ taraf sol taraftan daha kısa olacak şekilde kesin.

YANDAN KAKÜLLERE ŞEKİL VERMEK İÇİN ÖNERİLER

Şekillendirici köpük

Fön makinesi

Yuvarlak fırça

Saç düzleştirici

Kaş ve kirpikler fırça gibi oluyor! Tek damlasıyla gür kaşlara sahip olmak bu kadar kolay