Kadınlar altını nasıl saklıyor?

Altın, şu günlerde sokaktan ev ortamlarına kadar en çok konuşulan konu. Altın kadınların da en çok sevdiği yatırım aracı. Peki, kadınlar altını nasıl saklıyor? İşte sosyal hayata göre kadınların altına yatırım tercihleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Kadınların en çok sevdiği yatırım aracı denilince akla ilk gelen altın oluyor. Peki, kadınlar altınlarını nasıl saklıyor ya da kadınlar altınlarını eskisi gibi takı olarak mı muhafaza ediyor? Altını tarza göre seçen de var ayarına göre seçen de var. Altının yükseldiği bugünlerde kafası karışanlar için kadınların altın tercihlerini bir araya getirdik.

KADINLARIN 3 ALTIN TERCİHİ

Çalışan kadınlar altınlarını altın hesabı açarak ya da kasa kiralayarak muhafaza ediyor. İş hayatının yoğunluğu, saklama riski gibi nedenlerden dolayı bankalarda açtığı altın hesaplarında 24 ayar gram altın biriktirmeyi tercih ediyor.

Bazı kadınlar fiziki altın biriktirmeyi tercih ediyor. Bilezik, çeyrek, cumhuriyet altını gibi 22 ayar altınlar en popüler olanlar arasında yer alıyor.

Altın yatırımcısı kadınlar, fiziki olarak bilezik alıp koluna takmayı, bankalardan altın hesabı açarak mevduat hesaplarında biriktirmeyi ya da bankalardan kasa kiralamayı tercih ediyor.

BÖLGELERE GÖRE ALTIN TERCİHİ NASIL OLUYOR?

Türkiye'de bölgelere göre altın zevki de değişiyor. Doğu ve Güneydoğu, Karadeniz bölgeleri veya vatandaşları işlenmiş altınlarını ( kolye, küpe, yüzük, bileklik vs ) 22 ayar olarak tercih eder. 18-14-8 ayar gibi altınları genelde almayı tercih etmez. Çünkü onların örf, âdet ve geleneklerine göre altın, ağır ve ayarı yüksek olmalı.

Diğer bölgelerde ise 22-18-14 ayar altınların da tercih edildiği, modern işlemi ya da İtalyan model dediğimiz işlemeli takılar, tercih ediliyor. Son dönemlerde yeni evlenecek genç kızlar düğün set takımlarında 14 ayar, taş ağırlıklı modelleri seçiyor. Birçoğu için önemli olan tarz, ayar değil.

Altın kalpli 3 burç

Altını seven 3 burç

Borsaya meraklı 3 burç

Tek kelimeyle burçların özellikleri