Kadın kot pantolonunun arka cepleri neden erkeklerinkinden daha küçüktür?

Kot pantolonlar hem erkeklerin hem de kadınların gardırobunda vazgeçilmezdir. Genelde kadın kot pantolonunun arka cepleri neden erkeklerinkinden daha küçüktür. Peki, bunun sebebini hiç düşündünüz mü? Gelin birlikte bakalım...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kot pantolonlar kadınlar ve erkekler için farklı stillerde üretilir. Genel olarak kadın kot pantolonunun arka cepleri neden erkeklerinkinden daha küçüktür. Bunun 3 sebebi vardır.

Bazı insanlar, markaların daha fazla para kazanmak için çanta satışını teşvik etmek istemesi gibi basit bir nedenden dolayı kadın kıyafetlerinin daha küçük cepleri olduğunu veya hiç ceplerinin olmadığını düşünüyor.

Bazı stilistler bu durumu farklı şekilde açıklıyor. Bunun birinci nedeni kot pantolon üretiminde kullanılan malzemenin ekonomik olmasıyla alakalıdır. Gerçek cepler daha pahalı ve "hızlı moda" çılgınlığıyla birlikte fonksiyonel kıyafetler üretmek gerekiyor, kalite ikinci planda kalıyor. Dolayısıyla bu, giyim üreticileri için daha iyi kar marjlarına yol açmaktadır. Yani küçücük cep dediğimiz şey büyük maliyete yol açıyor.

Bazı kot pantolonların sahte cepli olmasının veya hiç cepsiz olmasının bir başka nedeni de, bir kadının vücut şeklini değiştirebilmeleridir. Günümüzün kadın kot pantolonları vücuda tam oturacak şekilde üretildiğinden, cep oluşturmak için eklenen ekstra malzeme oldukça görünür hale gelecek. Kot pantolonunuzun cebine bir şey koymak isteseniz bile bu vücut şeklinize uygun değil.

Bu ceplerin daha küçük olmasının veya bazen hiç bulunmamasının üçüncü nedeni, zamanla kot pantolonun genişleyebilmesidir. Kadın kot pantolonlarının çoğu likralı kumaştan yapılıyor. Belirli cepler gerçekten kullanılırsa malzeme esner ve birkaç kullanımdan sonra kırışık kalır.