Kabuğu cilde suyu hipertansiyona şifa oluyor

Kabak, demir, magnezyum ve çinko mineralleri bakımından oldukça zengin bir sebzedir. Kabuğu ise cilde nem kazandırır. Kabak yemeği ve kabak suyu da sağlığı oldukça faydalıdır. Peki kabağın faydaları nelerdir? Hipertansiyona birebir kabak suyu tarifi nedir? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kabak sebzesinin içerisinde bol miktarda demir, magnezyum ve çinko mineralleri bulunur. Kabak içerisindeki jelimsi sıvı cildi sakinleştirir ve nemlendirir. Kabağın çok farklı tüketim şekilleri var. Peki kabağın faydaları nelerdir? Hipertansiyona birebir kabak suyu tarifi nedir? İşte cevabı...

KABAĞIN FAYDALARI

Çevresel faktörlerden hasara uğrayan omurganın yapısını güçlendirerek eklem ağrılarının yaşanma riskini azaltır. Aynı zamanda kabakta bulunan demir, magnezyum ve çinko mineralleri bir kemik hastalığı olan osteoporozanın ortaya çıkma oranını azaltır. Potasyum ve magnezyum vitaminleri vücuttaki kötü kolesterol seviyesini düşürerek kalp hastalıklarının ortaya çıkmasını azaltır.

- Özellikle yaz aylarında yaşanan alerjilere karşı bağışıklık sistemini güçlendirir aynı zamanda üst solunum yolları hastalıklarına karşı direncini de artırır.

- Güçlü bir idrar söktürücüdür.

- Besin atıklarından böbrek ve mesanede oluşan taş, kum gibi rahatsızlıkların daha çabuk dökülmesini sağlar.

- Erkeklerde sıklıkla görülen prostat kanserinin oluşumunun önüne geçer.

- Mide ve bağırsakların fonksiyonlarını artırarak kabızlığın yaşanmamasını sağlar.

- Uzmanlar özellikle basur hastalığı olan kişilerin kabak tüketerek hem acıyı azalacağını hem de basura neden olan durumları ortadan kaldırmaya yaracağını vurguluyor.

- Kabak suyu yüksek tansiyonun düşürür.

HİPERTANSİYONA İYİ GELEN KABAK SUYU KÜRÜ

2 tane kabak

1 bardak limon suyu

2 diş sarımsak

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri 20 dakika boyunca kaynatın. Günde bir bardak tüketmeye özen gösteriniz.