Kabızlık için en etkili içecek! 1 bardağı bağırsakların anahtarı

Kabızlık ve diğer bağırsak sorunları vücudun kilit noktası. Bir sorun olduğunda tüm organlar etkileniyor. Kabızlık için çok etkili olan ev ilaçlarından faydalanabilirsiniz. Bunlardan biri de şeker kamışı. İşte mükemmel lif içeriğine sahip olan şeker kamışını kabızlık ilacına çeviren püf noktalar...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kabızlık için lifli besinler en ideal ilaçtan daha etkili olur. Şeker kamışı suyu midenin pH seviyelerini dengeleyerek ve sindirim sularının üretimini teşvik ederek sindirim sağlığını iyileştirir . Kabızlık çekenler, sindirim sistemini temiz tuttuğu için lifin varlığı sayesinde kurtulurlar. Şeker kamışı suyunun taze zencefil ve bir tutam limon suyuyla kaynatılmasıyla hazırlanabilir.

ŞEKER KAMIŞININ FAYDALARI

Şeker kamışı suyu doğal olarak alkalidir ve yüksek düzeyde kalsiyum, manganez, demir, potasyum ve magnezyum nedeniyle vücudun bağışıklığını artırır .

Yaşlanmayı önler

Haftada en az üç kez bir bardak şeker kamışı suyu içmenin genel bağışıklığı iyileştirdiği gösterilmiştir. C vitamininin bağışıklığı iyileştirme açısından faydaları iyi bilinmektedir ve şeker kamışı suyunda bol miktarda bulunması onu bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

Çeşitli antioksidanlar ve vitaminlerin varlığı karaciğer ve sindirim sistemi sorunlarıyla mücadele eder. Şeker kamışı suyu bazı durumlarda yüksek seviyedeki bilirubin üretimini nötralize etmeye yardımcı olabilir.

Şeker kamışı suyunu nane, limon suyu ve zencefil gibi sağlıklı malzemelerle birleştirerek lezzetli bir içeceğe dönüştürebilirsiniz. Lezzetli tada rağmen, bir araya getirilen bileşenler içeceği mükemmel bir bağışıklık güçlendirici haline getirebilir.

Şeker kamışı suyu, Glikolik asit gibi alfa-hidroksi asitlerin (AHA'lar) faydalarıyla hücre dönüşümünü hızlandırarak sivilce gibi cilt rahatsızlıklarını tedavi etme yeteneğine sahiptir. Topikal olarak uygulandığında, sivilceye neden olan kir ve yağ birikimini temizleyerek cilt için mükemmel bir peeling etkisi olabilir .

EVDE ŞEKER KAMIŞI SUYU NASIL YAPILIR?

Şeker kamışını küçük parçalar halinde kesin.

Taze meyve suyu elde etmek için doğranmış meyveleri küçük porsiyonlar halinde blendere koyun. Blenderin tüm süreci karşılayacak yeterli alana sahip olduğundan emin olun. Blenderi aşırı doldurmayın.

Suyu ekledikten sonra karıştırmaya ayarlayın. Bir parça zencefil veya nane yaprağıyla tatlandırabilirsiniz.

Şeker kamışı ekstraktını bir kaseye dökün.

Ekstraktı bir muslin bezi veya süzgeç kullanarak başka bir kaseye süzün. Süzmeden önce ekstraktı sıkmayı unutmayın.

Temiz olduğundan ve ekstrakt içermediğinden emin olmak için suyu bir kez daha süzün. Şeker kamışı suyu hazır. Afiyet olsun...

1 haftada 3 kilo verdiren diyet! Doktorsuz, ilaçsız zayıflama yöntemi