Kabız bebeklerin bağırsaklarını rahatlatan mama! Gece ağlamalarını anında durduruyor

Bebeklerde en sık görülen sağlık sorunlarından biri olan kabızlığı anından bitirmek için en lezzetli mama tariflerini araştırdık. Bu mama tarifi sayesinde bağırsaklarını rahatlatacak ve gece ağlamalarını duracak. İşte bebeklerdeki kabızlığı önleyen mama tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Anne sütü kesildikten sonra bebeklerde çok fazla sindirim sorunu yaşanır. Bunlardan en sık görüleni ise kabızlıktır. Bebeklerdeki kabızlık gece ağlamalarına neden olur. Bağırsakları zorlayarak sorunları artırır. Bu yüzden anne sütü kesildikten sonra bebeklerin bağırsaklarını çalıştıracak mamalar verilmeli.

Bebeklerdeki kabızlığı anında durduracak en güçlü besinlerden oluşan bu mama gece ağlamalarına da son verecek. Uzmanların da tavsiye ettiği bu mama tarifini sizler için araştırdık.

BEBEKLERDEKİ KABIZLIĞI ÖNLEYEN MAMA TARİFİ

MALZEMELER

1 adet elma

1 adet muz

1 çay kaşığı ucu kadar chia tohumu

Bir kase yoğurt

Bir tatlı kaşığı bal

Yarım avokado

YAPILIŞI

Elmanın kabuklarını soyun. Bir su bardağıyla beraber kaynatın. Yumuşayınca suyunu süzüp üzerine muzu koyun. Çatalla ezmeye başlayın. Ardından avokadoyu da koyun ve ezme işlemine devam edin.

Ardından yoğurdu çatalla iyice çırpın yumuşacık olan yoğurda ezmeleri koyun. Üzerine balı ve chia tohumunu ilave edip karıştırmaya devam edin. Bebeklere bu mamayı vermeden önce çay kaşığı kadar zeytinyağı içirin.

Çocuklarda ölüm saçan besinlere dikkat! Kaşıntı kabartı ve ishalle başlıyor