Kabarmalara doymayan kek tarifi! Çayın yanına lezzet şöleni tek çeşit pasta dahi yetiyor

Kabaran kek hem sade hem de lezzetli bir tarif. Bu kekin püf noktası malzemelerin çok iyi çırpılması. Misafirlerinize gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz kabaran kek nasıl yapılır?

Hilal Çakır

Kekin kabarması çok önemli bir unsur. Peki doğru kek yapılışı nasıl olur? İştah kabartan kek nasıl yapılır? İşte detaylar...

İkindi oturmalarına veya çayın yanına yapılabilecek enfes bir kek tarifi. Kabardıkça kabaran ve içi yumuşacık olan kekin detayları...

MALZEMELER

4 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı süt (300 ml)

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

YAPILIŞI

Pofuduk kek için öncelikle karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.

Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek tekrardan çırpalım.

Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim ve tüm malzemeler güzelce karışana kadar çırpalım.

Hazırladığımız kek harcını öncesinden yağlayıp unladığımız kek kalının içerisine boşaltalım.

Önceden ısıttığımız 160 °C fırında 1 saat boyunca pişmeye bırakalım.

Bu aşamada kontrollü olmalısınız.

Kekinizin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak anlayabilirsiniz.

Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alalım.

Oda sıcaklığına geldikten sonra servis tabağına ters çevirelim.

Kekinizin ters çevirmeden önce oda sıcaklığına geldiğinden emin olmalısınız.

Oda sıcaklığına gelen keki servis tabağına ters çevirelim.

Dilimleyerek servis edelim.

Afiyet olsun!