Kıbrıs tatlısı hem şerbetli hem kremalı. Peki dilimlerce tüketeceğiniz Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Kreması İçin;
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti İçin;
2 su bardağı su (400 ml)
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Kıbrıs tatlısının şerbeti için suyu ve toz şekeri bir tencereye alalım. Karıştırıp şerbeti kaynamaya bırakalım.
Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıp şerbete vanilyayı ilave ederek karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Tatlımızın keki için yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabına alarak mikserle çırpalım.
Yumurtalar beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpmaya devam edelim.
Sıvı yağ, galeta unu, Hindistan cevizi, dövülmüş ceviz ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar mikserle çırpalım.
Tabanını yağladığımız kare borcama veya bu boyutlardaki herhangi uygun bir fırın tepsisine kek hamurunu boşaltalım.
Hamuru borcamın her yerine eşit şekilde yayalım.
Önceden 160 dereceye ısıttığımız fırında 30 dakika boyunca kekimizi pişmeye bırakalım.
Tatlının kreması için uygun bir tencereye süt, nişasta, toz şeker ve vanilyayı alalım.
Muhallebi koyulaşıp kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
Göz göz olduktan sonra kremayı ocaktan alarak ayrı bir kaba aktaralım.
Üzerine toz krem şanti ilave ettikten sonra mikserle çırpalım.
Fırından aldığımız kekin üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim ve kekimizi soğumaya bırakalım.
Şerbetli kek tamamen soğuduktan sonra hazırladığımız kremayı üzerine boşaltalım.
Bir spatula yardımıyla kekin üzerini kremayla kaplayalım.
Son olarak üzerine bolca Hindistan cevizi serptiğim tatlımızı en az 2-3 saat boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Yeterince dinlendikten sonra Kıbrıs tatlımızı dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!