Kabak mücverin yeni yorumu: Fırında daha hafif, daha lezzetli

Kabak mücver, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Hem ara öğünlere hem de yemek yanına çok tüketilen mücver tarifi birkaç şekilde yapılıyor. Ancak kızartma yöntemiyle yapıldığında fazla yağ çekerek ağır bir hale gelebiliyor. İşte tam bu noktada devreye giriyor: Fırında kabak mücver! Daha hafif, daha sağlıklı ama aynı zamanda lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyen bir lezzet. İşte fırında mücver tarifi…

AZİME KAHYA

Mücvere bayılıp kızartma durumu aklına geldiğinde vazgeçenlerden misiniz? O halde bu tarif tam size göre çünkü fırında yapılıyor. Kızartma zahmeti olmadan, yağsız ve hafif bir şekilde hazırlanan fırın mücver, özellikle diyet yapanların ve hafif yemek sevenlerin gözdesi olacak. Yanına bir yoğurt sos ile servis ettiğinizde, hem sağlıklı hem de nefis bir öğün elde etmiş olursunuz. İşte fırında mücver tarifi ve malzemeler...

KABAK MÜCVERİN PÜF NOKTASI

Daha çıtır bir kıvam için karışımın içine biraz galeta unu ekleyebilirsiniz.

Kare veya muffin kalıplarında porsiyonluk pişirerek sunumu daha şık hale getirebilirsiniz.

FIRINDA KABAK MÜCVER İÇİN MALZEMELER

3 adet orta boy kabak

2 yumurta

1 çay bardağı un (isteğe göre tam buğday veya yulaf unu da olur)

½ demet dereotu

½ demet maydanoz

2 dal taze soğan

100 gr beyaz peynir (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Tuz, karabiber, pul biber

KABAK MÜCVER TARİFİ

Kabakları rendeleyip suyunu iyice sıkın. Geniş bir kaba alın, yumurta, un, ince doğranmış yeşillikler ve baharatları ekleyin.

Karışımı yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dökün ve spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Üzeri kızarınca çıkarın, dilimleyerek servis edin.