Kabak dolması tarifi! Püf noktası iç harcında

Kabak dolması tarifi merak ediliyor. Hem etli hem de zeytinyağlı (vegan) versiyonu yapılan kabak dolması hem doyurucu hem lezzetli bir yemek. Tek püf noktası var o da iç harcın lezzeti. İşte adım adım kabak dolmasının yapılışı ve malzemeleri…

HATİCE GÖVENÇ

Akşam yemeği arayanlar kabak dolması tarifini merak ediyor. Peki, kabak dolması nasıl yapılır? Önce kabakların içinin oyulduğu ardından iç harcın doldurulduğu kabak dolması oldukça kolay bir yemek. İşte nefis kabak dolması tarifi ve malzemeleri...

KABAK DOLMASI TARİFİ MALZEMELER (4-6 KİŞİLİK)

6 adet orta boy kabak

250 g kıyma

1 çay bardağı pirinç (yıkanmış)

1 adet kuru soğan (ince doğranmış)

2 diş sarımsak (isteğe bağlı)

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım çay bardağı su

Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane

Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)

Sosu İçin:

1 yemek kaşığı salça

2 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

ETLİ KABAK DOLMASI TARİFİ

Kabakların baş ve uç kısımlarını kesin. Ortadan ikiye bölüp içlerini oyun. (Çok ince bırakmamaya dikkat edin)

Bir kapta kıyma, pirinç, soğan, salçalar, baharatlar, maydanoz ve zeytinyağını karıştırın. Yarım çay bardağı su ekleyin, harç hafif sulu olsun.

Harcı çok fazla bastırmadan kabakların içine doldurun. (pirinç pişince şişeceği için üstte biraz boşluk bırakın)

Kabakları dik şekilde tencereye yerleştirin.

Sosu hazırlayın

Bir kâsede sıcak su, salça ve yağı karıştırın. Kabakların yarısına kadar gelecek şekilde tencereye dökün.

Kapağını kapatıp önce yüksek, sonra kısık ateşte yaklaşık 35–40 dakika pişirin. Kabaklar ve iç harç yumuşayana kadar pişmeli.

Kahvaltıya kremalı patates tarifi! Çıtır çıtır, hem tereyağı hem kaşar buluşması