AKSAM. COM.TR/MOR PAPATYA
Yeliz Gediman
Kış kabaklarını Aydın usulü kabak tatlısı tarifini deneyerek değerlendirebilirsiniz. Kabağı bala dönüştüren bu tatlı hem görüntüsüyle hem de tadıyla damaklarda iz bırakıyor. Bu tatlının püf noktası fırında kızartmak üzere borcama dizilen kabakların üzerine yarım çay bardağı suya 2-3 damla limon suyu gezdirmek. Bu şekilde kabaklar daha parlak ve daha güzel oluyor. İşte Aydın usulü kabak tatlısı tarifi...
MALZEMELER
Kabak dilimleri
2,5 su bardağı toz şeker
TARİFİ
Kabakları soyun ve çekirdeklerini çıkartın. Kabak dilimlerini iyice ince olacak şekilde dilimleyin. Ne kadar ince olursa o kadar güzel olur.
Bir borcama veya fırın tepsisine dizin. En alta kabakları dizin. Üzerine toz şeker gezdirin. Üzerine tekrar kabak dizin. Üzerine tekrar şeker ve son olarak üzerine kabak dizin.
Parlaklık için yarım çay bardağı suya 2-3 damla limon suyu ekleyin. Bu karışımı kabakların üzerine gezdirin. Yarım saat fırında pişirin. Çok yumuşamaması gerekir. Üzerini cevizle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...