Kabağı bala dönüştüren tatlı! Aydın usulü kabak tatlısı tarifi! Yılbaşına kabaklı tatlı

Kabak tatlısı kış aylarında sık yapılır. Bazıları bu tatlıyı pek sevmez. Fakat bu grup muhtemelen Aydın usulü kabak tatlısını denemeyenler... Çünkü Aydın usulü kabak tatlısını deneyenler bu tatlının müptelası oluyor. İşte kış kabaklarını değerlendirebileceğiniz kabak tatlısı tarifi...

AKSAM. COM.TR/MOR PAPATYA

Yeliz Gediman

Kış kabaklarını Aydın usulü kabak tatlısı tarifini deneyerek değerlendirebilirsiniz. Kabağı bala dönüştüren bu tatlı hem görüntüsüyle hem de tadıyla damaklarda iz bırakıyor. Bu tatlının püf noktası fırında kızartmak üzere borcama dizilen kabakların üzerine yarım çay bardağı suya 2-3 damla limon suyu gezdirmek. Bu şekilde kabaklar daha parlak ve daha güzel oluyor. İşte Aydın usulü kabak tatlısı tarifi...

MALZEMELER

Kabak dilimleri

2,5 su bardağı toz şeker

TARİFİ

Kabakları soyun ve çekirdeklerini çıkartın. Kabak dilimlerini iyice ince olacak şekilde dilimleyin. Ne kadar ince olursa o kadar güzel olur.

Bir borcama veya fırın tepsisine dizin. En alta kabakları dizin. Üzerine toz şeker gezdirin. Üzerine tekrar kabak dizin. Üzerine tekrar şeker ve son olarak üzerine kabak dizin.

Parlaklık için yarım çay bardağı suya 2-3 damla limon suyu ekleyin. Bu karışımı kabakların üzerine gezdirin. Yarım saat fırında pişirin. Çok yumuşamaması gerekir. Üzerini cevizle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...