AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Sabah kahvaltılarında en sık tercih edilen lezzetlerden biri olan reçeli tadını bu kez elma ile yakalayın. K vitamini deposu olan elma içerdiği lif sayesinde de sindirimi kontrol eder. Öte yandan K vitamini çok az besinde az miktarda bulunur. Ancak elma da yüksek oranda vardır. Bu sayede vücudun ihtiyacı olan K vitamini açığını kapatır.
Elmayı normal olarak tüketmek istemeyenler için bu eşsiz tarifi araştırdık. Bir kez yiyen bir daha yemek istiyor.
MALZEMELER
7 adet elma
1/5 su bardağı şeker
Yarım adet taze sıkılmış limon suyu
2 adet karanfil
1 çubuk tarçın
YAPILIŞI
Bir gün önceden elmaların kabuklarını kesip ay şeklinde dilimleyin.
Bir kaba koyup üzerine limon suyunu şekeri ve 5 su bardağı su koyun.
Bu şekilde bekleyen elmalar kaynadığında kararmamış olur.
Ardından ertesi gün kısık ateşte ocağa alıp kaynatın.
Bu sırada içine çubuk tarçın ve karanfilleri ekleyin.
15 dakika sonra çıkartın.
Reçel kaynadıkça karıştırın.
En son temiz bir cam kavanozun içine koyun.
Afiyet şifa olsun...