Japonya'nın yeşil şifası yağları rendeliyor! Karaciğer büyümesini engelliyor

Matcha çayı Japonya'nın dağlarında yetişiyor. Matcha çayında çok fazla antioksidan var. Sindirimi ve bağırsakları çalıştıran matcha çayının faydaları neler? İşte yanıtı...

Geleneksel bir çay olan matcha nasıl yapılır? Yeşil renge sahip matcha içerisinde yok yok. Matcha çayı zayıflamak isteyenlerin de çok sevdiği bir içecek. İşte detaylar...

Matcha Çayı Nedir?

Matcha çayı yeşil çay gibi camellia sinensis adlı bitkiden üretilir. Yeşil çay ile farkı yetiştirilme şeklidir. Hasat vaktine yaklaşıldığında, yeşil çayların aldığı güneş ışığı çeşitli yöntemlerle azaltılır. Bu işlem bitkinin daha fazla klorofil üretmesini sağlar. Yoğun klorofil oranı sayesinde daha yeşil bir renge sahip olan kaliteli çay yaprakları, toplandıktan sonra da özenli bir biçimde kurutulur.

Kendine has bekletilme sürecinin ardından, ısıdan zarar görmemesi için geleneksel yöntemler kullanılarak yavaşça toz şekline getirilmesi daha uygun olacaktır. Bu aşamaların hepsi dikkatli bir şekilde gerçekleştirildiğinde, matcha çayı karakteristik tat ve aromasına kavuşacaktır.

Japonya'nın çay kültüründe önemli bir yeri olan bu çay, hazırlanırken özel bazı gereçler kullanılabilmektedir. Matcha çayı insan vücuduna sağladığı faydalar, sayesinde dünyada giderek daha popüler bir hale gelmektedir.

Matcha Çayı Faydaları Nelerdir?

Matcha çayı faydaları arasında ilk göze çarpan, antioksidan zengini bir yapıda olmasıdır.

Bu sayede vücutta detoks etkisi oluşmasına yardımcı olur.

Konsantrasyonu arttıran matcha çayı, zihin açıcı etkisiyle sabahları tüketilebilir.

Matcha çayı yararları arasında, metabolizmanın hızlanmasına yardım etmesi de yer alır.

İçinde birçok vitamin ve mineral barındıran çay, vücudun kendini yenilemesine de destek olur.

Aşırı yorgunluğa karşı da etkili olan matcha çayı, gün içinde halsizlik ile ilgili şikayetleri bulunanlar için de faydalı olabilmektedir.

Matcha çayı yüksek besin değeri sayesinde bağışık sistemini güçlendirir, vücudun hastalıklardan korunmasına yardım eder.

Cilt sağlığı için de oldukça faydalı olan matcha çayı, cildin daha canlı kalmasını sağlar.

Yapılan çalışmalara göre matcha çayını düzenli olarak tüketen kişilerin kandaki kolesterol seviyesi iyileşmekte.

Özellikle de kötü kolesterolü yüksek çıkan kişilerin bir süre düzenli olarak bu çayı tüketmesinde fayda olduğu düşünülüyor.

Matcha çayı üzerine yapılan araştırmalar karaciğer sağlığına iyi gelebileceğini gösteriyor; ancak bu çalışmalar tamamlanmış değildir.