Japonların zayıflık sırrı o besin! Sevmeyen bile tüketiyor

Japonların zayıflık sırrı özellikle kilo vermeye çalışanlar tarafından merak ediliyor. Japonların zayıf kalmak için tükettiği birkaç besin ve ritüel bulunuyor. İşte Japonların zayıflık için tükettiği besinler…

Japonlar genelde fit görünümüyle meşhur. Peki, Japonların zayıflık sırrı ne? Bunu sadece bir şeye dayandırmak elbette yanlış olur. Çünkü zayıf kalmanın hem besinlerle hem de yaşam standartlarıyla ilgili bir durum.

Japonlar yemek konusunda da belli bir düzene sahip. Örneğin, birçoğu 21.00'den sonra asla bir şey yemiyor.

JAPONLARIN ZAYIFLIK SIRRI OLAN BESİNLER

Japonların zayıf olmasının sebeplerinden biri de ayakta yeme alışkanlıklarının olmaması ve düzenli yemek saatlerine dikkat etmeleridir. Bu durum son yıllarda biraz değişse de Japonlar genel olarak saat 21.00'den sonra bir şey tüketmezler. Soya fasulyesinden balığa kadar Japonların sağlık sırlarını bir araya getirdik.

BALIK TÜKETİMİ

Japonların balık tüketimi oldukça fazladır. Biz de etli yemeklerin değeri ne ise onlarda da balık aynı şekildedir. Japonlar hem zayıflığının hem de hafızalarının güçlü olmasını yoğun balık tüketimine borçlu. Hatta sağlıklı olmalarının en önemli sebebi balık diyebiliriz.

SOYA FASULYESİ

Soyanın hem yağı hem de fasulyesi Japon yemeklerinde vazgeçilmez. Soya fasulyesini kahvaltıda bile tüketiliyor. Cilt sağlığı ve güzellik bakımından da faydalı olan soya E vitamininden ve omega-3 yağ asitlerinden zengindir. Hafıza için de faydalıdır.

YEMEK ÇEŞİTLİLİĞİ AZ

Hepimizin bildiği gibi Japon yemek kültüründe pirinç olmazsa olmaz. Akşam yemeğinde bizim gibi birkaç çeşit yerine pilavın yanına sadece bir çeşit yapılıyor. Kahvaltıya da önem veren Japonların kahvaltı çeşitleri de çok farklı. Kahvaltıda pirinç, çorba ve turşu tüketiyorlar.