Japonların çamaşır kurutma tüyosu! Hemen kurutuyor ve küfü engelliyor

Kışın çamaşır kurutmak zor. Çamaşırların kuruması bazen birkaç saati bazen de bir günü bulur. Bu kuruma süreleri evde nem, küf sorunlarına yol açabilir. Fakat çamaşır kurutma sürelerini kısaltan birkaç tüyo var. İşte Japonların çamaşır kurutma yöntemleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kışın çamaşır kurutma yöntemlerini hızlandırmanın birkaç püf noktası var. Sizlere Japonların çamaşır kurutma yöntemlerini derledik. Japonların çamaşır kurutma yöntemi, kurutma verimliliğini en üst düzeye çıkaran basit ama ustaca teknikler olarak biliniyor. Bu yöntemi benimsemek, kurutma rutininizi daha verimli ve keyifli bir deneyim haline getirmek için aşağıdaki adımları izleyin.

ÇAMAŞIR KURUTMAK İÇİN JAPON YÖNTEMLERİ

1. GİYSİLERİN ÖN AYIRIMI

Başlamadan önce kıyafetlerinizi bedene ve ağırlığa göre sıralayın. Hacimli eşyaları daha hafif ve hassas olanlardan ayırın.

2. ÇAMAŞIRLIKTA STRATEJİK DÜZENLEME

Kot pantolon ve havlu gibi daha ağır, hacimli kıyafetleri çamaşır kurutmalığının uçlarına yerleştirin. Bu yapının daha iyi stabilitesini sağlar.

3. DAHA KÜÇÜK VE NARİN KUMAŞLAR

İç çamaşırı ve gömlek gibi daha hafif ve hassas eşyaları ortaya yerleştirin. Bu, ortam havasına eşit şekilde maruz kalmayı sağlar.

4. HAVA AKIŞI DÜZENİ AYARI

Her giysi arasında boşluk bıraktığınızdan emin olun. Bu, kumaşların etrafındaki hava dolaşımını iyileştirir ve kurumayı hızlandırır. Yeterli havalandırmayı sağlamak için kurutucuyu aşırı yüklemekten kaçının.

5. ÇAMAŞIRLIĞIN YÖNÜ

Mümkünse, çamaşırlığı pencerenin yakını gibi havanın doğal olarak aktığı bir yöne doğrultun.

6. BELİRLİ KIYAFETLER İÇİN ASKILARI KULLANIN

Kırışmaya yatkın gömlekler, elbiseler ve diğer giysiler için askı kullanın. Bu, şekillerinin korunmasına yardımcı olur ve ütüleme ihtiyacını azaltır.

Banyo ve tuvalette en nefret edilen sorunun çözümü: 1 bardak sirke! Hemen etki ediyor