Japonlar o baharatı masadan hiç kaldırmıyor! 2 sebebi var

Japonların zayıflık sırrı baharatlar ve otlar. Japonlar özellikle bağırsakları çalıştıran baharatları ve yeşillikleri yemek masasından hiç kaldırmıyor. İşte Japonların bağırsakları için ilaç gibi tükettikleri baharatlar...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Japonlar bağırsak sağlığını baharatlara ve otlara borçlu. Japon mutfağında baharatlar büyük bir öneme sahip. Japonlar yeşillikleri de saplarından ziyade tohumlarını kullanıyorlar.

JAPONLAR BAHARATLARI NASIL KULLANIYOR?

Japon mutfağında popüler baharatlar arasında wasabi, togarashi, shoga, tarçın, karanfil, karabiber, zencefil ve zerdeçal yer alıyor. Popüler otlar ise negi, mitsuba ve shio şeklinde sıralanıyor.

Japonlar yeşillikleri genelde taze ve yeşil olduklarında tüketir. Kullanımdan önce toplanır.

Baharatlar ise bazı baharat kökleri hariç genellikle kurutulur, öğütülür, macun haline getirilir ya da bütün olarak kullanılır.

WASABİ NASIL KULLANILIR?

Tüm Japon baharatları arasında en popüleri wasabidir. Yüksek miktarda C vitamini içeren wasabinin faydaları saymakla bitmiyor. Japonların turbu da denilen wasabi tam bir bağırsak dostudur.

WASABİNİN FAYDALARI

Bağırsaklara faydalıdır

Bağışıklığı güçlendirir

Wasabi kemik sağlığına yardımcı olabilir

Kanser riskini azaltabilir

Wasabi kalp sağlığını destekliyor

Antiinflamatuar özelliklere sahiptir

Antibakteriyel özelliklere sahiptir

Wasabi mevsimsel alerjileri hafifletmeye yardımcı olabilir

Solunum sağlığına yardımcı olur

Wasabi kilo vermeye yardımcı olabilir