AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Japonlar bağırsak sağlığını baharatlara ve otlara borçlu. Japon mutfağında baharatlar büyük bir öneme sahip. Japonlar yeşillikleri de saplarından ziyade tohumlarını kullanıyorlar.
JAPONLAR BAHARATLARI NASIL KULLANIYOR?
Japon mutfağında popüler baharatlar arasında wasabi, togarashi, shoga, tarçın, karanfil, karabiber, zencefil ve zerdeçal yer alıyor. Popüler otlar ise negi, mitsuba ve shio şeklinde sıralanıyor.
Japonlar yeşillikleri genelde taze ve yeşil olduklarında tüketir. Kullanımdan önce toplanır.
Baharatlar ise bazı baharat kökleri hariç genellikle kurutulur, öğütülür, macun haline getirilir ya da bütün olarak kullanılır.
WASABİ NASIL KULLANILIR?
Tüm Japon baharatları arasında en popüleri wasabidir. Yüksek miktarda C vitamini içeren wasabinin faydaları saymakla bitmiyor. Japonların turbu da denilen wasabi tam bir bağırsak dostudur.
WASABİNİN FAYDALARI
Bağırsaklara faydalıdır
Bağışıklığı güçlendirir
Wasabi kemik sağlığına yardımcı olabilir
Kanser riskini azaltabilir
Wasabi kalp sağlığını destekliyor
Antiinflamatuar özelliklere sahiptir
Antibakteriyel özelliklere sahiptir
Wasabi mevsimsel alerjileri hafifletmeye yardımcı olabilir
Solunum sağlığına yardımcı olur
Wasabi kilo vermeye yardımcı olabilir