Japon eczacılar saç için bunu öneriyor! Saç dökülmesini anında bitiriyor

Saç dökülmesi dünyadaki ve Türkiye'deki birçok insanda önemli bir sorun. Japon kadınlar saç dökülmesi için doğal ürünleri tercih ediyor. Bunlardan biri de deniz yosunu. Deniz yosununda yağ asitleri, omega-3, çinko, demir ve A ve C vitaminleri bulunuyor. İşte Japon eczacıların saç dökülmesi için kullandığı yöntemler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Japonların cilt ve saç konusundaki önerileri takip ediliyor. Japon eczacılar saç dökülmesi için genelde doğal yöntemleri öneriyor. Peki, deniz yosunu saç dökülmesi için nasıl kullanılır?

DENİZ YOSUNU SAÇA NASIL UYGULANIR?

Saç dökülmesi günümüzün en önemli sorunlarından biri. Deniz yosununu kaynatın, macun haline getirin ve saçınıza sürün.

DENİZ YOSUNUNUN SAÇA FAYDALARI

Nemlendirir ve kalınlaştırır: Deniz yosunundaki yağ asitleri, omega-3, çinko, demir ve A ve C vitaminlerinin varlığı saçlar için faydalıdır. Bu bileşenler saç köklerinin beslenmesine ve saç derisine giden kan akışının artmasına yardımcı olur, bu da saçların daha kalın ve parlak olmasına neden olabilir.

Kuru saçları yenileyin: Saçınız hasar görmüş veya kuruysa, deniz yosunundaki bazı bileşenler ona çok ihtiyaç duyulan desteği sağlayabilir. A ve C vitaminleri saç derinizde sağlıklı sebum (doğal yağ) üretimini teşvik etmeye yardımcı olabilir, bu da daha yumuşak, daha sağlıklı saçlara yol açar.

Güçlendirin ve koruyun: Deniz yosunu mineraller ve amino asitler açısından zengindir; bunlar saçları güçlendirir, daha güçlü, daha esnek ve kırılma olasılığını azaltır. Deniz yosunundaki antioksidanlar ayrıca saçlarınızı serbest radikallerden korumaya yardımcı olabilir ve ürün birikimini ortadan kaldırarak donukluğu ve saç incelmesini önlemeye yardımcı olabilir.

Saç derisini sakinleştirin: Deniz yosununda bulunan ve stresli cilde yardımcı olan antiinflamatuarlar, ihtiyaç duyan saç derisinin imdadına da yetişebilir. Saç kökleri tahriş olduğunda saç dökülmesi meydana gelebilir, ancak deniz yosunu onları sakinleştirmeye ve önlemeye yardımcı olabilir. Yine bu vitaminler saç derisine giden kan akışını iyileştirmeye yardımcı olabilir ve bu da onu sağlıklı tutar.