AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Diyetisyenlerin de önerdiği en sağlıklı zayıflama yöntemi çorba ve lif kaynaklı besinlerdir. Japon çorbası bir vuruşta hem zayıflatıyor hem de lif desteğiyle yağları yakıyor. Son yıllarda popüler olan Japon çorba, vücuttaki yağların yüzde 90'ını bir haftada azaltıyor.
Japaonya'da meşhur olan ülkemizde de Bayburt'ta yeni yeni popüler olan Hokkaido kabağından yapılan bu çorba gün boyu tokluk hissi veriyor. Japonlar genellikle Hokkaido çorbasını kahvaltıda tüketiyor. Gün boyu da sebze ve meyve yiyerek formlarını koruyor.
Vücudun ısı dengesini kontrol ederek kış aylarında metabolizmanın tembelleşmesini önleyen hokkaido kabağı yüksek oranda bir besin değerine sahiptir. Yağ oranı az olduğundan güçlü bir detoks etkisi gösterir. İçeriğindeki lif sayesinde bağırsakları rahatlatır.
Küçük boy hokkaido kabağı
1 adet tatlı patates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım diş sarımsak
Bir yemek kaşığı chia tohumu
Yarım havuç rendesi
Yarım demet maydanoz
Hokkaido kabağının etrafını soyup dilimlere ayırın.
Küp küp doğrayın. Ve derin bir tencerede ocağa koyun.
Tencereye 6 su bardağı su ekleyin.
Akabinde içine patates, havuç, soğan ve sarımsağı rendeleyerek ekleyin.
Maydanozu da keserek katın.
Sarımsak, zeytinyağı ve son olarak chia tohumunu ilave edin.
Bir kaynamadan sonra tüm malzemeleri blendırdan geçirin.
Dilerseniz içine tuz ve karabiber ekleyin.
Yaklaşık 35 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Afiyet şifa olsun...
Normal balkabağına göre daha yumuşaktır. Japonlar ya fırında kızartır ya da çorbasını yapar.
Yüksek oranda lif ve C vitamini barındırdığından tam kış sebzedir.
Uzun süre tok tutar.
Kalsiyum, protein ve A vitamini deposudur.
Bağırsak hareketlerini hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırır.
Metabolizmanın ihtiyacı olan enerjiyi yüzde 100 verir.