Japon bilim insanları buldu! Ağlayan bebeği uyutmanın en iyi yolu

Tokyo'da yapılan bir araştırmada yeni anne baba olmuş kişilerin ağlayan bebeklerini en iyi yolunu açıkladı. Başarılı bir sonuç olan bu yol hem anne babanın hem de çocuğun sağlığını olumlu etkiliyor. İşte Japon bilim insanlarının ağlayan bebeği uyutma yöntemi…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Anne baba olmuş her kişinin sorunlarından biri bebeklerin uyku düzenidir. Bunun için araştırma yapan Roken Beyin Bilimleri Merkezi'ndeki uzman Dr. Kumi Kuroda, inanılmaz bir sonuca vardı. Ortamdaki sesler, rahatsız bir pozisyon ve daha birçok nedenden dolayı uyumakta zorlanan bebekler ağlamaya başlar. Yaşadıkları durumu anlatmanın en iyi yolunun ağlamak olduğunu bilen bebekler anne ve babalarının telaşlandırır.

Kuroda, ise bu durumun normal olduğunu bebekleri sakinleştirmenin en iyi yolunun ise kucak olduğunu belirtti. Öte yandan Kuroda bazı yöntemlerle bebeği hem sakinleştiğini hem de kolayca uykuya dalmasını sağladığını söyledi.

İŞTE JAPON BİLİM İNSANLARININ AĞLAYAN BEBEĞİ UYUTMA YÖNTEMİ

* 21 bebek üstüne inceleme yapan bilim insanları bebek kucaktayken yapılan yürüyüşün bebeği 5 dakika içinde sakinleştirdiği ilerleyen dakikalarda ise uyuduğunu tespit etti.

* Otururken kucağa alınan bebeğin güvensiz hissettiğinden dolayı ağlaya devam edeceğini bu yüzden ayakta kalmanın daha faydalı olduğunun altı çizildi.

* Yürüme esnasında ise bebek hem kendini güvende hisseder hem de bir süre sonra sakinleşen sinir hücreleri yerini uyku hormonuna bırakır.

* Önceki araştırmalarda bebeklerin anne ya da babalarının kalp atışlarını duyarak hareket etmelerinin güven hissini artırdığı ortaya çıkarılmıştı.

Bir kaşığı her derde deva! Çocukları virüslere karşı koruyor...