ELİF ÇARMAN
Mangal ve ızgara keyfinden sonra en büyük dertlerden biri de ızgaraya yapışmış yağ tabakalarıdır. Mangal telinde bulunan ne kadar ovulsa da çıkmayan, süngeri parçalayan, zaman kaybettiren o inatçı yağları temizlemek artık kabus olmaktan çıkıyor. Üstelik bu yöntemle süngere gerek yok, deterjana da! Çünkü evdeki en doğal malzeme olan limon kabuğu, ızgaradaki yağı adeta kökünden temizliyor.
Izgarada biriken ve karbonlaşmış yağ kalıntılarının sadece kötü kokuya değil, sağlıksız pişirmeye de yol açabiliyor. Izgaraya yapışmış yağı kökünden temizliyor denince akla genellikle sert fırçalar, süngerler, kimyasallar gelir. Ama bu sefer işler değişti. Doğal asit içeriğiyle limon kabuğu, hem yağ çözücü etki gösteriyor hem de pas ve kötü kokuları ortadan kaldırıyor.
Eğer siz de mangal sonrası ızgarayı nasıl temizleyeceğinizi kara kara düşünüyorsanız, bu yöntemi mutlaka deneyin. Çünkü ızgaraya yapışmış yağı kökünden temizliyor, hem de süngere gerek kalmadan, sadece tele limon kabuğu sürerek. Hem pratik, hem doğal, hem de bütçe dostu bu yöntem kısa sürede temizlik rutininizin vazgeçilmezi olacak.
Tek yapmanız gereken şey kullandığınız limonun kabuğunu atmayın. Hafif ılık hale gelmiş ızgara teline kabuğun iç kısmını doğrudan sürün. Gözle görülür şekilde yağların çözüldüğünü fark edeceksiniz. Ardından sadece nemli bir bezle silmeniz yeterli. Bu kadar kolay! Ne ovmaya gerek var, ne de süngeri aşındırmaya.
Doğal asidik yapısı, yağ moleküllerini parçalar.
Antibakteriyel özelliği, ızgarayı dezenfekte eder.
Hoş aroması, is kokusunu bastırır.
Çevre dostudur, kimyasal içermez.