Hangi renk kavun daha lezzetli?

Yaz meyvelerinin bir numarası olan kavun böbreklerdeki toksik öğelerin temizlenmesini sağlıyor. İbn-i Sina'nın kabuklarını dahi değerlendirdiği bu güzel meyveyi tüketmek için çok sebep var. Peki, iyi kavun nasıl anlaşılır? Hem lezzetiyle hem de şifasıyla sofraya gelen kavunu seçmenin püf noktaları haberimizde…

Tezgâhta kavun kokusuna dayanamayanlardan mısınız? Çok haklısınız çünkü kavun hem böbrekleri temizliyor hem de lezzetiyle diğer meyvelerin önüne geçiyor. İyi kavun seçmenin birkaç püf noktası var.

Kavunu genelde birçok kişi kokusuna ve rengine göre seçiyor. Fakat bazen bu da yetmiyor.

KAVUN SEÇMENİN PÜF NOKTALARI

Kavun kahverengiye döndüğünde, onu yemek için en uygun zamandır ve bu tatlı olduğunu gösterir.

Sadece kavunun kokusunu alma yeteneğiniz varsa ortasından dokunun. Parmağınızın hafif nemli olduğunu fark ederseniz yemeye hazır demektir.

KAVUNUN FAYDALARI

Bağırsakları yumuşatır

Böbrekleri temizler

İyi bir kalsiyum kaynağıdır. B ve C vitamini içerir

Demir yapımında faydalıdır

Kemik sağlığını korur

Hafızayı güçlendirir

Diyete uygundur

KAVUN KABUKLARININ FAYDALARI

Vücudun ihtiyacı olan sıvı seviyesini karşılar.

Hasara uğramış hücreleri yeniler.

Sindirim sisteminde lifi artırarak besinlerin kolayca enzimlenmesini destekler.