İtalyanların özel tarifi! Lezzet bombası makarna tarifi

Tadına doyum olmayan lezzetli makarna yapımını derledik. Tabaklarca tüketebileceğiniz soslu makarna nasıl yapılır? Pratik makarnayı tıka basa tüketebilirsiniz.

HABER MERKEZİ

Makarnayı kim sevmez ki... En lezzetli ve doyurucu makarna tarifini kaleme aldık. Sosuyla lezzeti arşa çıkan makarnanın detaylarında neler var?

İşte pratik ve lezzetli bir soslu makarna tarifi ��‍����

�� Malzemeler (2-3 kişilik)

250 g makarna (spagetti, penne veya istediğiniz tür)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak (ince doğranmış)

2 adet domates (rendelenmiş) veya 1 su bardağı domates püresi

1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı karabiber

½ çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

½ çay kaşığı şeker (domatesin ekşiliğini dengeler)

Üzeri için: rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri

Taze fesleğen veya maydanoz (süsleme için)

�� Yapılışı

Makarna haşlama:

Büyük bir tencereye bolca su ekleyin, 1 tatlı kaşığı tuz atın ve kaynamaya bırakın.

Makarna paketindeki süreye göre haşlayın (genelde 8-10 dk).

Haşlama suyundan ½ su bardağı kadar ayırın, kalanını süzün.

Sos hazırlama:

Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.

Sarımsakları ekleyip 30 sn kadar hafifçe kavurun (yanmamasına dikkat edin).

Rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyin. 5-6 dk pişirin.

Tuz, karabiber, pul biber ve şekeri ekleyip karıştırın.

Sos çok koyuysa, ayrılan makarna suyundan biraz ekleyin.

Birleştirme:

Haşlanan makarnayı sosun içine alın ve 1-2 dakika karıştırarak sosu emmesini sağlayın.

Üzerine rendelenmiş peynir serpin, fesleğen veya maydanoz ile süsleyin.