AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Bol malzemeli olan penne arabiata soslu makarna, İtalya mutfağından hayatımıza karıştı. Restoranlarda makarna da ilk tercih olan penne arabiata soslu makarnayı evlerinizde de yapmak mümkün. İtalyanların en gözde lezzeti olan penne arabiata soslu makarnada en püf nokta acı miktarıdır.
Kısa çubuk makarnadan bir paket
Zeytinyağı, tuz
4 adet orta boy kırmızı domates
Yarım adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5 adet fesleğen
Kurutulmuş chili biber
Çay kaşığının ucu kadar toz şeker
Çay kaşığı ucu kadar karabiber, toz biber
Bir çay kaşığı tuz
Orta boy bir tencereye su doldurun. Suyun içine bir yemek kaşığı zeytinyağı ve tatlı kaşığı kadar tuz ekleyin.
Su kaynadıktan sonra makarnayı içine dökün.
Yaklaşık 20 dakika sonra suyu süzüp. Süzgeçteyken makarnayı bir kez soğuk sudan geçirin.
Akabinde derin bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve blendırdan geçirilen domatesleri koyun.
Domates sosu pişerken üzerine sarımsağı ve soğanı rendeleyip koyun.
Chili biberi koyduktan sonra fesleğenleri küp küp kesip ekleyin.
Sos kıvamı tamamlanınca üzerine makarnaları dökün.
Karıştırın. Dilerseniz içerisine yeşil ve siyah zeytinleri yuvarlak kesip koyun.
Afiyet şifa olsun...