İtalya'nın gözdesi! Evde penne arabiata soslu makarna tarifi nasıl yapılır?

En gözde makarna sosu olan penne arabiata İtalya mutfağının en gözde yemeği olarak sofralarımızda yer aldı. Enfes acılı bir lezzet olan bu sosu sizler için derledik. Peki evde penne arabiata soslu makarna tarifi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Bol malzemeli olan penne arabiata soslu makarna, İtalya mutfağından hayatımıza karıştı. Restoranlarda makarna da ilk tercih olan penne arabiata soslu makarnayı evlerinizde de yapmak mümkün. İtalyanların en gözde lezzeti olan penne arabiata soslu makarnada en püf nokta acı miktarıdır.

EVDE PENNE ARABİATA SOSLU MAKARNA TARİFİ

MALZEMLER

Kısa çubuk makarnadan bir paket

Zeytinyağı, tuz

SOS İÇİN

4 adet orta boy kırmızı domates

Yarım adet kuru soğan

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

5 adet fesleğen

Kurutulmuş chili biber

Çay kaşığının ucu kadar toz şeker

Çay kaşığı ucu kadar karabiber, toz biber

Bir çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Orta boy bir tencereye su doldurun. Suyun içine bir yemek kaşığı zeytinyağı ve tatlı kaşığı kadar tuz ekleyin.

Su kaynadıktan sonra makarnayı içine dökün.

Yaklaşık 20 dakika sonra suyu süzüp. Süzgeçteyken makarnayı bir kez soğuk sudan geçirin.

Akabinde derin bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve blendırdan geçirilen domatesleri koyun.

Domates sosu pişerken üzerine sarımsağı ve soğanı rendeleyip koyun.

Chili biberi koyduktan sonra fesleğenleri küp küp kesip ekleyin.

Sos kıvamı tamamlanınca üzerine makarnaları dökün.

Karıştırın. Dilerseniz içerisine yeşil ve siyah zeytinleri yuvarlak kesip koyun.

Afiyet şifa olsun...