İtalyan şeflerin kıskandığı pizza hamuru tarifi! Sadece 3 aşamada yumuşacık kıvamın sırrı... Şekeri ve mayayı mutlaka eritin

Tam kıvamında yumuşacık pizza hamurunun detaylarını paylaştık. Sadece 3 adımda mis gibi pizza hamuru hazırlayabilirsiniz. Peki İtalyan şeflerinin dahi dikkatini çeken pizza tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli pizzanın en önemli kısmı hamuru. Hamurun tam kıvamında olması için maya ve şekerin iyice karıştırılması gerekir. Peki pizza hamuru nasıl yapılır?

PİZZANIN PÜF NOKTASI

Maya ve şekeri eritin.

Unu elekten geçirin.

Hamuru dinlendirin.

PİZZA HAMURU MALZEMELER

1 paket aktif kuru maya

1 çay kaşığı beyaz şeker

1 su bardağı ılık su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

2,5 su bardağına yakın un

PİZZA HAMURU TARİFİ

1. ADIM

Pizza hamuru için orta boy bir kapta maya ve şekeri ılık suda eritin. Yaklaşık 10 dakika krema kıvamına gelene kadar bekletin.

2. ADIM

Un, tuz ve yağı karıştırın. Pürüzsüz olana kadar çırpın. 5 dakika dinlenmeye bırakın.

3. ADIM

Hamuru hafif unlanmış bir yüzeye yayın ve güzelce yoğurun. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serili bir pizza tepsisine hamuru yayın. Üzerine istediğiniz malzemeleri yayın ve pizzayı önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 ila 20 dakika pişirin. Servis yapmadan önce pişmiş pizzayı 5 dakika soğumaya bırakın. Afiyet olsun...