İtalyan şeflerin 50 yıllık makarna sırrı! Sofralarınız dolup taşacak, püf noktası...

Makarna İtalyan şefleri tarafından tüm dünyaya yayıldı. Pratik bir yemek olan makarnanın birçok çeşidi var. Farklı soslarla sunulabilen makarnanın en lezzetli formunu sizler için derledik. İşte detaylar...

HABER MERKEZİ

Makarna denilince akan sular duruluyor. Makarna özellikle son yıllarda sıklıkla tüketilen bir yemek çeşidi oldu. Peki İtalyan şefleri dahi kıskandıran makarna nasıl yapılır?

İşte kolay bir makarna tarifi:

Malzemeler

1 paket makarna (500 g)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak (ince doğranmış)

2 adet domates (rendelenmiş) veya 1 su bardağı domates sosu

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri veya parmesan

Yapılışı

Makarna haşlama:

Büyük bir tencerede bol suyu kaynatın. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve makarnayı ilave edin. Pakette yazan süreye göre haşlayın (genelde 8-10 dakika). Haşlandıktan sonra süzün ama biraz haşlama suyunu ayırın.

Sos hazırlama:

Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış sarımsağı ekleyin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından rendelenmiş domatesi ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber ilave edip 5-6 dakika pişirin.

Makarna ile sosu birleştirme:

Haşlanmış makarnayı sosun içine alın. Gerekirse biraz makarna haşlama suyundan ekleyerek karıştırın.

Servis:

Sıcak servis edin, üzerine rendelenmiş kaşar veya parmesan peyniri serpin.