İstiridye mantar tarifi yaz aylarında popüler tarifler arasında yer alıyor. Peki, istiridye mantarı nasıl yapılır? Zeytinyağı ile mantarın sotelenmesiyle ortaya çıkan lezzetin tarifi favori yemek listenizde yer alacak. İstiridye mantarı tarifi hem sote şeklinde hem de fırında yapılabiliyor. Damak zevkinize göre istiridye mantar tarifi ve malzemeleri sizlerle...
İSTİRİDYE MANTAR SOTE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Yarım kilogram istiridye mantarı (iri doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak (ezilmiş)
4 dal taze kekik
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı pul biber
İSTİRİDYE MANTARI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip, doğranmış mantarlar ile birlikte soteleyin.
Mantarlar suyunu salıp, tekrar çektikten sonra sarımsakları, limon suyunu da ekleyip 2 dakika ateşte çevirin.
Tuz,karabiber, pul biber ve taze kekiği de ekleyip karıştırın.
Son olarak terayağını ekleyip eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın. Afiyet olsun.
FIRINDA İSTİRİDYE MANTARI İÇİN MALZEMELER
1 kg küçük boy istiridye mantarı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
FIRINDA İSTİRİDYE MANTARI NASIL YAPILIR?
İstiridye mantarını seçerken küçük ve genç olanlar seçin. Derin bir kap içerisinde yıkayın, suyu süzün, kağıt havlu ile kurutun.
Kuruttuktan sonra sıvı yağ, tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek mantarları kağıda dizin. Tepsiyi fırına verin 220 derece 15-20 dakika kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...