Et lezzetini aratmıyor: İstiridye mantarı nasıl yapılır?

“İstiridye mantarı nasıl yapılır?” son zamanların en popüler lezzetleri arasında olan istiridye mantarı merak ediliyor. Kolay ve pratik yapımıyla bilinen istiridye mantarı nasıl yapılır merak ediliyor. Kırmızı ete benzemesiyle, et lezzetini aratmayan istiridye mantarı daha maliyetli olması sebebiyle sofraları son zamanlarda sıkça yer alıyor.

Kırmızı ete olan benzerliğiyle o lezzeti aratmayan istiridye mantarı nasıl yapılır merak ediliyor. Son zamanlarda popüler olan istiridye mantarı içerisindeki bol malzemesiyle de birçok farklı tarifte kullanılabiliyor. Esnek malzemeler ve pratik yapımıyla son zamanlarda sofralarda sıkça yerini alıyor. İstiridye mantarı nasıl yapılır merak ediliyor. 

İSTİRİDYE MANTAR SOTE TARİFİ

Malzemeler

1/2 kilogram

istiridye mantarı
(iri doğranmış)
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı  3 diş sarımsak (ezilmiş) 4 dal taze kekik 1 yemek kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı pul biber (arzuya göre) 

NASIL YAPILIR?

Geniş ve büyük bir tavayı ısıtın.

2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip, doğranmış mantarlar ile birlikte soteleyin.

Mantarlar suyunu salıp, tekrar çektikten sonra sarımsakları, limon suyunu  da ekleyip 2 dakika ateşte çevirin.

Tuz,karabiber, pul biber ve taze kekiği de ekleyip karıştırın.

Son olarak terayağını ekleyip eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın.

TAVUKLU İSTİRİDYE MANTARI TARİFİ

Malzemeler

Yarım kg istiridye mantarı
200 gr tavuk göğsü
1 baş soğan
4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kekik
Yarım limon suyu
2 kaşık sirke
Maydanoz
Tuz
Karabiber

NASIL YAPILIR?

İlk olarak mantarları doğrayın.
Tavukları küçük küpler halinde doğayın ve tavukları yayvan tencereye alın.
Tavuklar suyunu çekince zeytinyağı, mantar ve soğanları ekleyin.
Biraz kavurun ve mantar suyunu bırakınca limon suyu, sirke, sarımsakları ve tuzu ilave edin.
Kısık ateşte mantarlar pişene kadar pişirin.
Mantarlar pişince maydanozu kekik ve karabiberi ekleyin.
Suyunu iyice çekince ocaktan alın.

YUMURTALI İSTİRİDYE MANTARI TARİFİ

Malzemeler

Bir paket mantar
3 tane yumurta
1 tane soğan
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
İsteğe bağlı maydanoz

NASIL YAPILIR?

İlk olarak mantarları doğrayın.

Yumurtaları kırıp, çırpın ve içine tuz, karabiber ilave edin. 

Maydanoz kullanıyorsanız iyice yıkadıktan sonra incecik kıyın.

Soğanı soyup, doğrayın.

Büyük bir tavaya sıvı yağı koyun ve soğanları atıp, kavurmaya başlayın

Soğanları kavurduktan sonra mantarları ilave edin ve ikisini birden güzelce kavurmaya devam edin.

Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra maydanozu ekleyin ve kavurmaya devam edin.

En son yumurtaları ekleyin. Sürekli karıştırarak yumurtaların da pişmesini sağlayın ve sıcak olarak servise sunun.

FIRINDA İSTİRİDYE MANTARI

Malzemeler

1 kg Küçük Boy İstiridye Mantarı
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
Karabiber
Tuz

NASIL YAPILIR?

İstiridye mantarını seçerken küçük ve genç olanlar seçin. Derin bir kap içerisinde yıkayın, suyu süzün, kağıt havlu ile kurutun.

Kuruttuktan sonra sıvı yağ, tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek mantarları kağıda dizin. Tepsiyi fırına verin 220 derece 15-20 dakika kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...