İster kahvaltıya ister 5 çayına! Kaşık dökmesi tarifi: Kıvamı kulak memesi

Kaşık dökmesini kahvaltılarınızda deneyebilirsiniz. Kaşık dökmesi lezzetli bir hamur işi. Peki kaşık dökmesi nasıl yapılır?

HİLAL ÇAKIR

Kaşık dökmesi hamurunun kıvamı orta halli olmalıdır. Ne çok cıvık ne çok katı hamurlar elverişli değildir. Peki kaşık dökmesi nasıl yapılır?

KAŞIK DÖKMESİ İÇİN MALZEMELER

Bardak ölçüm 200 ml

2 adet yumurta

1 fincan sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt (Süt de olur)

1 adet kırmızı biber

1 kase ufalanmış beyaz peynir (100-150 g)

Bir tutam kıyılmış maydanoz

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Tuz

Karabiber

1 tatlı kaşığı çörek otu (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

Yumurta , sıvı yağ ve yoğurt kaba alıp güzelce çırpın.

Diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.

Unu yavaş yavaş ekleyin kontrollü olsun.

Tavayı ocağa alıp ısıtın sonra biraz altını kısın.

Tavayı yağlayın 1 kaşık ölçü olarak hamurdan tavaya alıp hafif bastırıp yayın.

Ocak orta ateşten bi tık üstünde olacak ki kabarsın içi pişsin.

Ara ara tavaya sıvı yağ ilavesi yapıp, arkalı önlü güzelce pişirip servis tabağına alın.

Afiyet olsun.