HİLAL ÇAKIR
Kaşık dökmesi hamurunun kıvamı orta halli olmalıdır. Ne çok cıvık ne çok katı hamurlar elverişli değildir. Peki kaşık dökmesi nasıl yapılır?
KAŞIK DÖKMESİ İÇİN MALZEMELER
Bardak ölçüm 200 ml
2 adet yumurta
1 fincan sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt (Süt de olur)
1 adet kırmızı biber
1 kase ufalanmış beyaz peynir (100-150 g)
Bir tutam kıyılmış maydanoz
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı çörek otu (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
Yumurta , sıvı yağ ve yoğurt kaba alıp güzelce çırpın.
Diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyin kontrollü olsun.
Tavayı ocağa alıp ısıtın sonra biraz altını kısın.
Tavayı yağlayın 1 kaşık ölçü olarak hamurdan tavaya alıp hafif bastırıp yayın.
Ocak orta ateşten bi tık üstünde olacak ki kabarsın içi pişsin.
Ara ara tavaya sıvı yağ ilavesi yapıp, arkalı önlü güzelce pişirip servis tabağına alın.
Afiyet olsun.