Kaşık dökmesi hamuru orta seviyede olmalıdır. Kaşık dökmesi kısık ateşte başlar pişmeye. Özellikle içi çiğ kalmamalıdır. Peki kaşık dökmesi nasıl yapılır?
KAŞIK DÖKMESİ
Kaşık dökmesi kızartılarak yapılır. Maydanozlar ince ince doğranmalıdır. Kaşık dökmesinin içi pişmelidir.
Bardak ölçüm 200 ml
2 adet yumurta
1 fincan sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet kırmızı biber
1 kase ufalanmış beyaz peynir (100-150 g)
Bir tutam kıyılmış maydanoz
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı çörek otu (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
Yumurta, sıvı yağ ve yoğurt kaba alıp güzelce çırpın.
Diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyin kontrollü olsun.
Hamur ne çok sert nede cıvık bir hamur olacak.
Tavayı ocağa alıp ısıtın sonra biraz altını kısın.
Tavayı yağlayın 1 kaşık ölçü olarak hamurdan tavaya alıp hafif bastırıp yayın.
Ocak orta ateşten bi tık üstünde olacak ki kabarsın içi pişsin.
Ara ara tavaya sıvı yağ ilavesi yapıp, arkalı önlü güzelce pişirip servis tabağına alın.
Afiyet olsun.