İster ikindi çayına, ister akşam sofrasına! Kokusu baş döndüren paçanga böreği tarifi, iştahı canavar gibi açıyor

Bol malzemeli börek tariflerinden biri olan paçanga böreği çok seviliyor. Paçanga böreği günün her vaktinde yapılabilir. Peki iştah açan paçanga böreği nasıl yapılır?

Sucuk ve kaşar peynirinin muhteşem karışımı olan paçanga böreği çok pratik. İç harcı adım adım pişen paçanga böreğinin yapılışını kaleme aldık. İşte detaylar...

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ

250 gram sucuk

2 adet taze yufka

2 adet domates

2 adet yeşil sivri biber

20 ml zeytinyağı

100 gram kaşar peyniri

100 ml kızartmak için ayçiçek yağı

NASIL YAPILIR?

Domatesi rendeleyip geniş bir tavada ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

İnce doğranmış sivri biber ve zeytinyağını da ekleyip 2-3 dakika daha pişirme işlemini uygulayın.

Doğranmış gurme sucukları ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Yufkanın birini açın ilk önce ortadan ikiye kesin daha sonra her parçayı üç eşit parçaya kesin.

Yufkanın alt kısmına hazırladığınız iç malzemeden 2 kaşık koyun üzerine bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

Kenarlarını iki tarafından kıvırarak yassı bir şekilde sigara böreği gibi sarın.

Yufkanın uç kısmını kasedeki suya batırıp kapatın ve sarma işlemini tamamlayın.

Kızgın yağda böreklerin iki tarafınıda kızartın ve kağıt havlu üzerinde yağını süzdürün. Sıcak olarak servis edin.